Coyotes ostab üllatuslikult Vermette'i lepingu välja

Eelmisel suvel pärast Chicago Blackhawksiga Stanley karikani jõudmist kaheaastase lepinguga Arizona Coyotesisse naasnud Antoine Vermette kokkuleppe viimaseks hooajaks meeskonna eest väljakule ei jõua. Suure üllatusena ostab Coyotes tema lepingu välja.

(foto: Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports)
Läinud hooajal 17 värava ja 38 punktiga ühe oma viimase aja parima aasta teinud Vermette oli palgal lepinguga, mille kohaselt maksti talle hooaja peale 3.75 miljonit dollarit. Selle väljaostmisega vabastab Coyotes uueks hooajaks 2.5 miljoni jagu palgaruumi, ent see võtab omakorda järgmise hooaja palgafondist 1.25 miljonit ära.

Liiga ühest parimast lahtivisete mehest loobumine tähendab muu hulgas seda, et Coyotesil on nüüd uueks hooajaks palgafondist 15 miljonit täidetud mängijatega, kes meeskonna eest reaalselt ei mängi.

Eelmisel kuul 34-aastaseks saanud Vermette maandub tõenäoliselt säästulepinguga mõnes playoffide kaliibriga meeskonnas. Kuna tal oli lepingus üleminekust keeldumise õigus, siis pidi ta väljaostmisega ise nõus olema. Ehk tundub, et tegu oli mingit sorti džentelmenide kokkuleppega.

Lisaks Coyotesile ja Blackhawksile ka Ottawa Senatorsi ja Columbus Blue Jacketsi ridadesse kuulunud Vermette on NHL-is kirja saanud 910 mängu. Neis on ta jõudnud 211 kolli ja 471 punktini.

Kommentaarid