Ottawas külmutatakse Alfredssoni number

Ottawa Senators külmutab tuleval talvel oma ajaloos teist korda ühe numbri. 29. detsembril saab Frank Finnigani järel selle au osaliseks Daniel Alfredsson, kellele kuuluvad mitmed klubi rekordid. Pidulik #11 lae alla saatmise tseremoonia toimub enne mängu Detroit Red Wingsiga.

(foto: Fred Chartrand/The Canadian Press)
Alfredsson veetis Ottawas 17 hooaega, enne kui lõpetas karjääri ühe aastaga Red Wingsi särgis. Rootslane valiti kuus korda Tähtede mängule ning ta on võitnud kolm NHL-i hooaja auhinda.

"Miski poleks võimalik meeskonnakaaslasteta, treeneriteta, abipersonalita, perekonnata ja vanemateta. Just see tuli mulle mõttesse, kui mulle öeldi, et saan selle au osaliseks. Hakkasin mõtlema oma emast ja isast ning kogu selle aja peale, mida nad pühendasid, et saaksin hokit mängida. Samuti on treeneritel olnud tohutu mõjuvõim," rääkis Alfredsson suurest aust.


Aastatel 1999-2013 senaatorite kaptenina tegutsenud Alfredsson kogus kogu karjääri peale kokku 1246-st põhihooaja mängust 1157 punkti (444+713). Ta on Mats Sundini järel rootslaste arvestuses kõigi aegade punktitabeli teine mees.

Kommentaarid