Kanada kallutas maailamakarika finaalseeria avamängu enda kasuks

Maailmakarika finaalseeria algas lihtsa ja loogilise tulemusega, kui Kanada 3-1 võidutses, ent tulemust võib pidada mõnevõrra petlikuks. Maailmale väga head finaali pakkuma läinud Euroopa meeskond jättis endast korraliku mulje ja peaks esitusest enesekindlust juurde saama.

(foto: wnem.com)
Kohtumise saatuse otsustasid pisikesed detailid. Eurooplased tegid matšile hoogsa alguse ja said kohe esimesel minutil hakata ülekaalu proovima, kuid see jäi kasutamata, nagu ka turniiri eelnevad 13 võimalust. Seekordne ebaõnnestumine oli ka eriti valus, kuna karistuspingilt mängu karanud Brad Marchand viis Kanada kolmanda minuti keskel ette.

Eurooplased olid avakolmandikul pealevisetega üle 13-9, kuid pidid esimesele pausile võtma 0-2 kaotusseisu. Steven Stamkos oskas väga heale ajale ajastada oma turniiri esimese kolli ning sellele eelnevalt eksis Euroopa meeskonna kõige kogenum Zdeno Chara kõige halvemal hetkel, lastes Ryan Getzlafil endalt litri ära röövida.

Kanada jaoks üsna rutiinselt tulnud 2-0 edu järgselt võis arvata, et sama murevabalt mängitakse kohtumine lõpuni, aga nii siiski ei läinud. Mike Babcocki meeskond oli kuidagi uimane ja hooletu. See lasi eurooplastel jõudu koguda ja teisel perioodil oldi valmis nõelama.

"Mängu jooksul dikteerisime tempot päris pikka aega, seega tunnen, et suudame nendega mängida ja peame kohtumisest selle kaasa võtma," rääkis pärast matši Anže Kopitar. "Esimesed kaks väravat olid meiepoolsed vead, peame neist vabaks saama ja oma mängu mängima."

Kopitar on olnud turniiri enim mänguaega saanud ründemängija ja tema algatas teisel perioodil ka Euroopa meeskonna auvärava toonud liikumise. Tabamuse au läks poolfinaali kangelasele Tomaš Tatarile.

Ralph Kruegeri meeskonnal ei jäänud palju puudu ka viigini jõudmisest, kui kolmandiku lõpuosas Andrej Sekera vastaste ülekaalu ajal Carey Price'iga 1 vs 1 olukorda pääses. Alagrupiturniiril omavahelises kohtumises puhanud Price aga päästis omad, nagu nii mõnelgi korral selle kohtumise jooksul.


Price nihutas oma personaalse võiduseeria Kanada särgis 15 mängu peale. See sai alguse 2007. aasta juuniorite MM-il. Ta on endale lasknud keskmiselt 1.05 väravat ja tõrjunud 96.1%-ga. Kolmandik mängudest on lõppenud puhta paberiga.

Viimasel perioodil pani kohtumisele punkti palju räägitud kolmik Marchand - Sidney Crosby - Patrice Bergeron. Realiseerimisau jäeti seekord viimasele. Need mehed tulevad riburadapidi ka turniiri punktitabeli tipus: 1. Crosby 9, 2. Marchand 7, 3. Bergeron 6.

"Arvan, et suudaksime paremini tegutseda, kuid lõpuks leidsime viisi võitmiseks ja see on tähtis, Peame lihtsalt kindlustama selle, et meil oleks oma mänguga võiduvõimalus," rääkis kahe sööduga lõpetanud Crosby. "Minu arvates kinkisime litri liiga palju kordi ära ja kaotasime mõned kahevõitlused, eriti esimestel kolmandikel. Mängisime viimasel kolmandikul paremini ja loodetavasti suudame seda jätkata."

Pealevisete numbrid olid lõpuks Kanada kasuks 38-33. Ligi pooled (17) saadi kirja teisel kolmandikul.


Homme peetavas seeria teises mängus peaks selguma, kas kehv algus oli tõepoolest Kanada enda lohakus või suutis Euroopa lihtsalt sedavõrd hästi mängurütmi häirida.

Kommentaarid