Draama Dallases: Nitšuškin kolis KHL-i

Mullune NHL-i resultatiivseim meeskond Dallas Stars on vähem kui kuu aega enne uue hooaja algust jäänud ühest oma ründajast ilma. Piiratud vabaagendi staatuses olnud Valeri Nitšuškin otsustas oma Põhja-Ameerika seikluse selleks korraks lõpetada ning kolis KHL-i.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
2013. aasta draftis 10. kohalt valitud Nitšuškin on teinud kaheaastase lepingu Moskva CSKA-ga, kes eile Moskva Dinamolt tema mängijaõigused omandas.

Juhuslikult kehtib ka Starsi peatreeneri Lindy Ruffi leping veel kaks aastat. Just hõõrdumist peatreeneriga peetakse 21-aastase venelase lahkumise põhjuseks.

Venemaa koondises Sotši olümpial mänginud Nitšuškin tegi hooajal 2013/14 NHL-is väga korraliku debüütaasta, kui kogus 79 mänguga 34 punkti (14+20).


Järgmine hooaeg läks aga puusaoperatsiooni tõttu täielikult aia taha ning mullu tuli 79 matšiga vaid 29 silma (9+20). Tema keskmine mänguaeg piirdus 13 minuti ja 56 sekundiga.

Tšeljabinskis sündinud mängumees paneb NHL-i karjäärile pausi pärast 166 põhihooaja mängu. Neist on tal kirjas 23 väravat ja 64 punkti.

Kommentaarid