Leafs alustab hooaega Joffrey Lupulita

Toronto Maple Leafsi kõige suurema palgaga mängija Joffrey Lupul, kelle eelmine hooaeg jäi vigastuse tõttu poolikuks, ei saa meeskonda aidata ka uue hooaja alguses. Kui üldse. Täna 33-aastaseks saanud ründaja on taas katki ja tema tulevik näib väga tume.

(foto: dobberhockey.com)
2011. aasta veebruaris Leafsiga liitunud Lupul on viimase nelja hooaja jooksul erinevate vigastuste tõttu vahele jätnud 108 mängu. Mullune aasta lõppes tal songa operatsiooni tõttu

Klubi peamänedžeri Lou Lamoriello sõnul nägi kogenud ründaja suve jooksul taastusraviga kõvasti vaeva, ent vaatmata sellele ei õnnestunud enne treeninglaagri algust füüsilist testi läbida.

Karjääri jooksul 701 põhihooaja mänguga 205 värava ja 420 punktini jõudnud Lupul on mõistagi selles ülipettunud, teatades eile: "Tunnen sügavat kahetsust, et ei ole vigastuse tõttu võimeline osalema treeninglaagris ja saa Leafsi hooaja alguses aidata. Luban näha kõvasti vaeva, et sel hooajal väljakule naasta. Hoki on olnud ainus elu, mida ma tean. Tegu on minu jaoks väga emotsionaalse ajaga."

Lupul läheb oma lepinguga, mis võtab palgafondist enda alla 5.25 miljonit, vigastatud mängijate nimekirja, kus on pikemat aega ees ootamas juba ka Nathan Horton (selg) ja Stephane Robidas (põlv). Nende kohta on juba märgitud, et kumbki ei tule uuel hooajal väljakule. Võimalik, et sama saatus ootab ees ka Lupulit.

Huvitaval kombel ütles Lupuli meeskonnakaaslane ja üks lähedasemaid sõpru Nazem Kadri veel hiljuti: "Olen temaga suvel mõned korrad rääkinud. Arvan, et ta on hooajaks valmis ja selle suhtes päris elevil."

Ametlikult on eelmisel hooajal 46 mänguga vaid 14 punktini (11+3) jõudnud mängija katki, aga see ei pruugi olla täielik tõde.

Kommentaarid