Ovetškin peab Gretzky väravate rekordi murdmist võimatuks

Aleksandr Ovetškinist sai eelmisel hooajal 43. NHL-is 500 väravani jõudnud mees ja oma positsiooni hakkab ta selles tabelis kindlasti järg-järgult parandama. Ent Washington Capitalsi kapten ei usu, et suudab küündida Wayne Gretzky rekordini, milleks 894 tabamust.

(foto: upi.com)
Gretzky püstitas omal ajal mitmeid rekordeid, mis arvatavasti aegade lõpuni püsima jäävad. Väravate rekord peaks kuuluma nende hulka.

"Ma ei usu, et keegi suudab selle rekordi üle lüüa. Arvan, et see on praegu liigas mängitava stiili tõttu võimatu," rääkis Ovetškin eile.

Venelasel on kirjas kolm järjestikust vähemalt 50 väravaga hooaega ja kokku on tal neid seitse.

"Ma peaksin tegema veel kuus 50 väravaga hooaega. Ma ei tea, kas ma kuue aasta pärast üldse uisutada jaksan," lisas seni kokku 525 kollini jõudnud snaiper naljatledes.

Olgu lisatud, et praeguse vormi ja väravate/mängude suhte juures peaks eelmisel nädalavahetusel 31-aastaseks saanud Ovetskin mängima veel 591 mängu, mis teeb veidi üle seitsme hooaja.

Arvestades, et iga mängija vorm hakkab vanuse tõttu mingil hetkel langema, siis on muidugi ebatõenäoline, et #8 praegust 0.63 väravat mängus näitajat suudab hoida. Lisaks on Ovetškin maailmakarika ajal rääkinud taas aktiivselt sellest, kuidas tema läheb olümpiale isegi siis, kui NHL oma mängijaid sinna ei luba. Ehk õhus on tema varajane lahkumine KHL-i.

Kuid kui elaksime ideaalmaailmas, kus edasised NHL-i tööseisakud on välistatud, superstaarid lubatakse olümpiale ja Ovi tervis peab endiselt muljetavaldavalt vastu (ta on seni keskmiselt aasta peale puudunud kolmest matšist), siis võiks Gretzky rekordi löömiseni jõuda näiteks järgnevalt: kolm hooaega veel 50 kolliga, 5 aastat 40 tabamusega ja siis veel üks 20-ga otsa. Nii jääks #99 ühe tabamusega Ovetškini selja taha.

Reaalselt olukorda hinnates peab aga Ovetškiniga nõustuma. Rekordi murdmine on võimatu. Kui just temast Jaromir Jagr vol. 2 ei kujune.

Kommentaarid