Senators sammus võõrsilvõiduga konverentsi finaali

Enne tänavust kolme hooaja jooksul kaks korda playoffidest välja jäänud Ottawa Senatorsi muinasjutt jätkub peagi idakonverentsi finaalis mängimisega. Henrik Lundqvist on küll kodustes väljakukkumismängudes peaaegu alistamatu, aga kaasmaalase Erik Karlssoni juhtimisel õnnestus senaatoritel siiski New York Rangers alistada 4-2.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Karlssoni nimele läks neli minutit enne teise kolmandiku lõppu tulnud mängu võiduvärav ning samuti sai ta endale söödupunkti kohtumise avaväravast. Mike Hoffman tegi 5. minutil 1-0. Rangersil tekkis kiirelt pärast seda ideaalne võimalus mängu tagasi saamiseks, kui Derick Brassard võttis kõrge kepi eest neli minutit, kuid kodumeeskond jättis pika ülekaalu kasutamata. Sellest sai Senators uuesti hoo sisse,

Külalised said kümme oma 26-st pealeviskest avakolmandikul ning enne selle lõppu tuli ka teine värav. Samuti kohtumise 1+1'ga lõpetanud Mark Stone sai karjääri jooksul playoffides esimest korda kirja võõrsilmängus tulnud tabamuse.

Rangers oli lõpuks pealevisetega üle 39-26, ent seda domineerimist ei suudetud maksma panna. Mika Zibanejadi ja Ckris Kreideri väravad aitasid meeskonna viimase perioodi 2. minutiks ühe kaugusele, aga rohkem püss ei paukunud. Mängu lõpusekunditel lükkas Jean-Gabriel Pageau tühja võrku klubi rekordit kordava värava.


"Meil oli palju võimalusi, aga lasime need käest" kommenteeris langemist Derek Stepan. "Kuid neil on hea meeskond. Neid ei tasu alahinnata. Nad võitlesid hirmkõvasti, näitasid tugevat mängu ja omasid veidi maagiat. Vahest on seda pisut vaja."

Senators mängis viimati konverentsi finaalis 2007. aastal. Samuti käidi seal ära 2003. aastal.


Rangers sai endale lohutusauhinnaks 2018. aasta talveklassiku võõrustamise õiguse. Mängu esimese pausi ajal teatati, et ligi 45 000 pealtvaatajat mahutaval pesapalli staadionil Citi Fieldil kohtuvad Rangers ja Buffalo Sabres.

Kommentaarid