Senators pigistas endale 7. mängu välja

Idakonverentsi finaalis eelmise kohtumise väga suurelt kaotanud ja ühtlasi väljakukkumise äärele vajunud Ottawa Senators suutis saunaõhtust kenasti kosuda. Pittsburgh Penguinsi vastu tuldi seeria 6. mängus välja kaotusseisust ning pigistati endale välja otsustav kohtumine.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Külalised pääsesid ette teise kolmandiku alguses, mil Jevgeni Malkin tegi oma tänavuste playoffide seitsmenda värava. Kokku on tal nüüd kirjas 24 punkti.

Penguins saavutas lõpuks pealevisete osas 46-30 edu ja oli teisel kolmandikul nendega üle suisa 23-10, ent rohkem litreid eelmises kohtumises hävinud Craig Andersonist mööda ei saadudki. 36-aastane ameeriklane sai meeskonna särgis 45 tõrjega kirja 21. playoffide võidu, mis paneb ta Patrick Lalime'iga klubi rekordit jagama.

"Sa ei saa muuta seda, mis minevikus juhtus. Peab vaatama tulevikku ja olema valmis järgmiseks mänguks," ütles Anderson pärast matši.

Senators sai viigi kätte seitse minutit enne teise kolmandiku lõppu, mil Bobby Ryani poolt 5 vs 3 olukorras tehtud värav murdis meeskonna 10-mängulise ülekaalu põua. Võiduvärav tuli kohe viimase alguses, kui Mike Hoffman tõelise raketi Matt Murrayst mööda suutis panna. Tegu playoffides meeskonna esimese võiduväravaga, mille sünni ajal polnud Erik Karlssonit jääl.

"Minu arvates tegime väga hea mängu," sõnas Penguinsi peatreener Mike Sullivan. "Me domineersime, omasime mitmeid võimalusi, aga ei skoorinud. Litter ei tahtnud võrku minna, aga kui nii edasi mängime, siis usun, et saame soovitud tulemuse kätte."

Penguins asub neljapäeval kodupubliku eest teist järjestikust karikafinaali kohta kindlustama. Senators oma ajaloo jooksul kolmandat korda seeria 2-3 kaotusseisust 7. mängu kätte saanud. Ühtegi võitu pole aga sealt veel tulnud.


Huvitaval kombel pole Penguins oma ajaloo jooksul seni kordagi võitnud kodus ühtegi 7. mängu, millele eelnenud võõrsil saadud kaotus.Seitsmest lüüasaamisest tuli viimane 2014. aastal New York Rangersi vastu.

Kommentaarid