Kesseli värav viigistas idakonverentsi finaali

Sarnaselt läänekonverentsi finaalile läheb ka ida finaal pärast kahte mängu edasi 1-1 viigiseisul. Selle tõi Phil Kessel, kes tegi Pittsburgh Penguinsi 1-0 võidumängus ainsa värava. Ottawa Senatorsi jaoks sai saatuslikuks väga passiivne lõpp.

(foto: witf.org)
Guy Boucheri meeskond oli järjekordselt suutnud karikakaitsja kraanid kinni keerata, ent koos sellega unustati ka ise mängimine ära. Viimasel perioodil jõuti oma esimese väravale läinud pealeviskeni alles viis minutit enne lõppu ja kokku oldi ilma täpse ürituseta ligi 19 minutit.

"Kolmandal panid nad käigu juurde ja meie seda ei teinud," tunnistas Boucher pärast mängu.

Kesseli värav tuli 6:55 enne lõppu, mil ta realiseeris Jevgeni Malkini söödu. Võimalik, et tegu oli varasemalt pingi peal tüli jooksul paika pandud plaaniga.


Närvide mängus tegi veel Marc-Andre Fleury lõpuminutitel paar olulist tõrjet. Kokku jäi neid talle karjääri kümnendas playoffide nullimängus kirja 23. Craig Anderson peatas litri 28 korda.

"Peame mängima kannatlikult ja kindlasti kasutama ära vähesed võimalused," ütles edu kohta Penguinsi boss Mike Sullivan.

Kodumeeskond sai võidu kätte isegi vaatamata sellele, et kohtumise käigus kaotati Bryan Rust ja Justin Schultz vigastustele.


Penguins on nüüd seeriates 2. mängu võitnud kuus korda järjest. Viimasest üheksast on kaotatud vaid üks.

Kommentaarid