Leafs lõpetas Canadiensi vastu 14-mängulise kaotusteseeria

Montreal Canadiens ei saa kuidagi jalgu alla ja nüüd kaotatakse isegi meeskondadele, kellest pikalt kasvõi kinnisilmi mööda sammutud. Toronto Maple Leafsi vastu oli enne eilset kirjas 14 järjestikust võitu. Seeria katkes 3-4 lisaajakaotusega. Mängu kangelaseks muidugi üks ja ainus Auston Matthews.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Matthews kerkis avakolmandikul suurepärase sooloväravaga pärast 1989. aastat esimeseks Leafsi mängijaks, kes seitsmes järjestikuses võõrsilkohtumises käe valgeks saanud ning lisaajal sai nädala jooksul omadele ära toodud juba teine võit.

Canadiens oli mängus üritavam pool, saades kirja 34 pealeviset külaliste 22 vastu, ent näib, et Claude Julien on Montreali kaasa võtnud selle, mille tõttu ta mullu Boston Bruinsi poolt vallandati. Meeskond loob küll palju võimalusi, aga vähesed neist on kvaliteetsed. Ürituste arv on suur, kuid resultatiivsus jääb tagasihoidlikuks.

Tegu oli tänavu alles esimese korraga, mil Canadiens mängust üle kahe värava kirja sai. Need tulid Jeff Petrylt, Alex Galchenyukilt ja Jonathan Drouinilt, kelle jaoks oli see esimene Canadiensi särgis.

Matthewsi kõrval said Leafsi poolelt tabloole ka James van Riemsdyk ja Patrick Marleau.


Leafsi viimane võit Canadiensi üle pärines 2014. aasta jaanuarist.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 2 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hooaja esimesed kaks matši Steve Masoniga kaotanud Jets on järgmised kolm Connor Hellebuyckiga võitnud. Ameeriklase hooaja näitajateks on 2.11 ja 93.7%. Võidu tõi viimasel kolmandikul koju Nikolaj Ehlers, kelle jaoks tegu juba hooaja viienda tabamusega.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin pole ainus olümpiaotsuse peale kuri venelane. Nikita Kutšerovist sai viimase viie hooaja peale esimene mängija, kes skoorinud kõigis oma meeskonna esimeses viies mängus. Blues oli sel nädalal jääl juba neljandat korda ning mõistagi sellise koormuse juures midagi erilist välja ei tulnud. Ainus tehti Vladimir Tarasenko poolt mõni minut enne lõppu.

New York Rangers 2 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Alain Vigneault tooli kõigutatakse aina hoogsamalt. Tema meeskonnal on hooaja esimesest kuuest matšist kirjas vaid kaks punkti. Devilsi vastu jäi võiduks mängimata 31-19 pealevisete ülekaal ja Rick Nashi hooaja esimesest tulnud eduseis. Will Butcher korjas külaliste poolelt juba oma 7. ja 8. söödupunkti. Ta on liiga ajaloos esimene kollanokast kaitsja, kellel viie matšiga sedavõrd palju sööte kirjas.

Philadelphia Flyers 8 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Flyers pakkus oma fännidele väga meeldejääva hooaja esimese kodumatši. Pealevisetega oldi üle 37-23 ning kolm mängijad tegid kaks kolli - Claude Giroux, Sean Couturier ja Sean Laughton. Esimene lõpetas õhtu nelja silmaga. Kõik kaheksa pidi külaliste puuris ära kannatama Philipp Grubauer. Loodetavasti ei hakka iga Capitalsi kohtumine ilma Matt Niskanenita selline välja nägema. 30-aastane kaitsemees on mõneks ajaks pandud vigastatud mängijate nimekirja.

Pittsburgh Penguins 4 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Üsna imelikus mängus lasi Penguins endale ligi 50 pealeviset (46), aga võideti sellele vaatamata. Sidney Crosby oli kahe värava autoriks. Panthersi poolt tegi kaks Jonathan Huberdeau.


Dallas Stars 3 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Ken Hitchcockist sai võitude osas kõigi aegade paremuselt kolmas peatreener mängus, kus Tyler Seguin tegi oma karjääri esimese ja enda sõnade kohaselt viimase Gordie Howe kübaratriki.


Minnesota Wild 4 - 5 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Minnesotas on tõeline ründajate defitsiit, ent vaatamata sellele suudeti tänavu olla esimene meeskond, kes Sergei Bobrovski selja taha rohkem kui ühe saanud. Neljast väravast ja viimase alguses tulnud 4-2 edust aga võiduks ei piisanud. Jackets oli pealevisetega 35-21 üle ning sai võiduvärava Alexander Wennbergilt. Artemi Panarin lõpetas õhtu kolme söödupunktiga.

Chicago Blackhawks 2 - 1 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Vanad sõbrad pidasid maha pingelise matši, mille kodumeeskond kaotusseisust võitis. Patrick Sharp viigistas viis minutit enne lõppu ning lisaminutitel tegi otsustava värava Brandon Saad. Predators oli kolmandat mängu järjest Roman Josita ning kaitsest puudus seekord ka Yannick Weber.

Arizona Coyotes 2 - 6 Boston Bruins (tipphetked)

Coyotes sai 1-0 eduseisust suure kaotuse, mille peale peatreener Rick Tocchet isegi pärast mängu fännide ees vabandas. Koiotid on üks kahest meeskonnast, kes seni kaotanud kõik oma kohtumised. Seekord suuresti isegi oma süül, kuna paljud väravad ehitati endale ise. 1+2'ga oli õhtu resultatiivseim Zdeno Chara.

Vancouver Canucks 2 - 5 Calgary Flames (tipphetked)

Flames võidutses kaitsja Dougie Hamiltoni kahe värava toel. Jaromir Jagr jõudis ühe sööduga meeskonna särgis esimese punktini. See on tema karjääri 1915. punkt. Canucks, kes teatas enne mängu Alexander Edleri pikemat sorti vigastuspausist, kaotas kolmanda jutti. Need kõik tulid kodupubliku ees. Ees ootab viiemänguline välisturnee.

Edmonton Oilers 1 - 6 Ottawa Senators (tipphetked)

Imeliselt, koos Connor McDavidi kübaratrikiga alanud hooaeg on Oilersil ootamatult vales suunas hakanud liikuma. Kolmemängulise kaotusteseeria ajal on lastud endale 14 väravat, ise on tehtud viis. Teist õhtut järjest kuus väravat pannud senaatorid tulevad oma ajaloo jooksul esimest korda Lääne-Kanada reisilt tagasi kaotusteta. Õhtu kuulus Mike Hoffmannile ja Kyle Turrisele (mõlemad 2+1). Oilers oli Leon Draisaitlita, keda häirimas nägemisprobleemid (peapõrutus?).

Los Angeles Kings 4 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres on koiottide kõrval teine õnnetu võitudeta meeskond. Asjad läksid metsa kaks minutit enne lõppu, mil Drew Doughty võõrustajad 2-2 viigi pealt ette pani. Nii see kui kaks esimest tulid ülekaalust, mille Kings lõpetas 100%-lise efektiivsusega.

San Jose Sharks 1 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Sharks kaotas vaatamata 1-0 eduseisule ja tohutule ülekaalule pealevisete arvestuses (41-23). Thomas Greiss sai vinge esitusega oma hooaja esimese võidu. Kodumeeskonnal oli postide vahel Aaron Dell.

Kommentaarid