Šipatšjov jääb hooaja alguses hoopis AHL-i

NHL-i uustulnuk Vegas Golden Knights teeb täna Dallases oma ajaloo esimese põhiturniiri mängu, aga seda üsna segases seisus. Vadim Šipatšjov pidi olema meeskonna üks vähestest põnevatest kujudest, kuid 30-aastane venelane on hooaja alguseks hoopis AHL-i saadetud.

(foto: rds.ca)
Kahekordne Gagarini karikavõitja pidi olema Golden Knightsi esitsenter, aga täna läheb selles rollis väljakule hoopis endine New York Rangersi mees Oscar Lindberg.


Mullu KHL-is 50 kohtumisega 76 punkti (26+50) kogunud Šipatšjovi leiame hoopis klubi AHL-i satsi nimekirjast.


Golden Knights waive'is eile pärast Malcolm Subbani hankimist varuväravavahi Calvin Pickardi, keda keegi teine üles ei korjanud, ja sellega avanes koosseisus üks koht, aga see on minemas James Nealile, kes vigastusest paranenud.

Kuna Šipatšjov on liigas uustulnuk, siis saab teda murevabalt kahe liiga vahel liigutada. Nii nagu teiste seas ka Shea Theodore'i, kes peaks tegelikult olema meeskonna parim kaitsemängija.

Aga miks siis kaks ässa madalamasse liigasse on saadetud? Golden Knights kuhjas mäletatavasti liiga laienemise draftis kaitsjaid kokku, plaanides nad edasi hangeldada. Nüüd on aga peamänedžer George McPhee hoopis iseennast üle kavaldanud. Hooaja avamatšiks on valikus üheksa (!) kaitsemängijat.

Šipatšjov kindlasti kogu hooajaks AHL-i ei jää ja võimalik, et ta ei tõmbagi kordagi Chicago Wolvesi särki selga, aga ajaloolise hooaja alguses ta siiski sinna jääb. Seda eeldatavasti kuni klubi suudab mõnest kaitsemängijast vabaneda.

Kommentaarid