Oilers jõudis hooaja esimese kolmemängulise võiduseeriani

Senise hooaja jooksul ühe suure õnnetuse hunnikuna mänginud Edmonton Oilers on oma viimaste mängudega näitamas, et vaikselt on hakatud ikkagi nüüd hoogu koguma. Meeskond jõudis läinud ööl hooaja esimese kolmemängulise võiduseeriani, kui St. Louis Bluesist oldi kodujääl parem 3-2.

(foto: 1310news.com)
Oilers läks mängule pärast võite Minnesota Wildi ja San Jose Sharksi, koguskooriga 8-5. Kolmanda võiduni jõuti üsna üle noatera.

Tage Thompson avas viimase kolmandiku keskel Bluesi poolelt mänguskoori ning olgugi, et Mike Cammalleri vastas sellele vähem kui minutiga, said külalised õigepea uuesti eduseisu nautida. Selle eest hoolitses Patrik Berglund.

Blues pole aga alates 10. detsembrist üheski kohtumises kahest väravast rohkem kirja saanud ja enamus õhtutel sedamoodi ei võida. Nii ka seekord.

Connor McDavid viigitas 3:41 enne lõppu ning Drake Caggiula jättis viimase minuti sees tulnud tabamusega kõik punktid Oilersile.

"See on tähtis võit," märkis McDavid pärast matši. "Me polnud sel aastal veel kordagi kolme järjest võitnud, mis on märkimisväärne. Tore, et sellega hakkama saime."

34 tõrjet teinud Cam Talbot võitis oma kuuenda stardi järjest. Kaks tõrjet vähem jäi kirja Jake Allenile.

Oilersil oli tänavu esimest korda koosseisus Andrej Sekera, kes puudus hooaja algusest põlvetrauma tõttu.


Vaatamata viimase aja vormi paranemisele on Oilers jätkuvalt läänekonverentsis viimaste seas. 34 punkti peal olles edestatakse vaid Arizona Coyotesit.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 3 - 2 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Penguins tuli viimasel kolmandikul kaotusseisust välja ja jäi siis veel eduseisust ilma, aga lõpuks jõuti ikkagi õnneliku lõpuni välja. Karistusvisetel tõi võidu Kris Letang.

Boston Bruins 2 - 1 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Bruinsil jäi David Krejci vigastusega mängust eemale ja mitu meest olid haiged, kaasa arvatud Tuukka Rask, aga kuidagi kangutati võit ikkagi välja. Meeskond on oma viimasest 16-st kaotanud vaid neli. Jets on tänavu samuti võitmisega ära harjunud, kuid kodust eemal tuli viimase kaheksa peale seitsmes kaotus.

New Jersey Devils 4 - 3 (KV) New York Rangers (tipphetked)

Kodumeeskond suutis suurte raskustega 48-28 pealevisete ülekaalu võiduks mängida. Rangers juhtis suure osa kohtumisest ja omas lisaajal mitmeid häid võimalusi, aga lõpuks jäädi pika ninaga. Brian Boyle tõi Devilsile karistusvisetelt võidu. Just tema ülekaalu värav oli ka see, mis meeskonnale vähemalt punkti päästis.

New York Islanders 4 - 5 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Islanders jõudis 0-2 pealt 4-3 juhtima, aga lasi mängu lisaajale ja seal tuli vastu võtta Hampus Lindholmi kübaratrikk. 23-aastasest rootslasest sai Ducksi ajaloos teine kaitsemängija, kes mõnes kohtumises kolme väravani jõudnud. Ryan Getzlaf tuli mängult ära nelja sööduga. John Tavares tegi 2+1 ja Josh Bailey 0+3.

Tampa Bay Lightning 4 - 3 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Liiga liider pingutas võiduks täpselt nii palju kui vaja. Hulk aega mängiti kaotusseisus, aga kui oli vaja mäng lisaajale viia, siis seda tehti ja kui oli vaja mäng võita, siis sellega saadi samuti hakkama. Karistusvisetel skoorisid Steven Stamkos ja Brayden Point. Kahe sööduga Nikita Kutšerov kerkis sel hooajal esimeseks 50 punktiga mängijaks.


Nashville Predators 1 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Väga veidra algusega mängus tegid külalised kõik oma väravad ära esimese kuue ja poole minutiga. Pekka Rinnele jäi enne välja võtmist täpsel kaks tõrjet. Predators skooris Kevin Fiala kaudu oma ainsa samuti avakolmandikul. Peter Laviolette'i meeskond on tänavu kodus esmakordselt järjestikused mängud normaalajaga kaotanud.

Dallas Stars 4 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Viimasel ajal võidult võidule sammunud ja korralikult ka väravaid teinud Blackhawks jäi järsku nulli peale. Nagu ikka vahest NHL-is tavaks. Tyler Seguin tegi kaks ning Ben Bishop jõudis 24 tõrjega hooaja kolmanda nullimänguni. Tegu Ken Hitchcocki karjääri 800. võiduga. See annab talle kõigi aegade edetabelis 3. koha.


Los Angeles Kings 2 - 1 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Dustin Brownist sai Kingsi ajaloos teine 1000 mänguga mängija ning meeskonna endine kapten tähistas seda ka võiduväravaga. Meeskond on STAPLES Centeris võitnud nüüd viis järjest.

San Jose Sharks 5 - 4 (LA) Vancouver Canucks (tipphetked)

Väravaterohke kohtumine otsustati Kevin Labanci poolt, kes tegi ühtlasi 1+3'ga uue karjääri rekordi. 2+1 kirja saanud Joe Thornton ronis kõigi aegade edetabelis 18. kohale, möödudes Doug Gilmourist. Tal on karjääri peale 1479 matšiga kirjas nüüd 1415 punkti (391+1024).

Kommentaarid