Oilers lustis Montrealis

Carey Price'i on tihti laupäeva õhtul võimatu alistada, aga vahest see siiski õnnestub. Tegijatel ikka juhtub. Sel nädalal oli Price nähtavasti oma lemmikpäeval vale jalaga voodist välja astunud, kuna mitte midagi ei õnnestunud. Edmonton Oilers alistas võõrsil Montreal Canadiensi 6-2.

(foto: timescolonist.com)
Enamus väravatest pidi just Price ära kannatama. Ta võeti pingile ära teise kolmandiku alguses. Sellest oli vähem kui kaks ja pool minutit möödunud, kui Milan Lucic ülekaalust külalised 4-0 ette viis. Meeskonna esimesed väravad tulid Mike Cammallerilt ja Jujhar Khairalt, kes oli kahe autoriks.

Oilers oli igal kolmandikul selgelt pealevisetega üle ja saavutas nende osas lõpuks edu 40-24.

Mängule tõmmati lõplikult tekk peale viimase perioodi alguses, mil Oscar Klefbom ja Yohann Auvitu skoorisid pooleminutilise vahega. Enne seda andis Alex Galchenyuk võõrustajatele natukene lootust ning lõppskoori vormistas neli minutit enne lõppu Philip Danault.

"Tundsime end veidi nagu Detroit, kelle 10-1 alistasime," kommenteeris pärast matši Canadiensi boss Claude Julien. "Teadsime kui tähtis mäng see on."

Kanada klubide omavaheline heitlus lõppes viimase kaheksa kohtumise jooksul kuuendat korda Oilersi võiduga.


Oilers pani endale kirja kolmanda järjestikuse võõrsilvõidu. Tasapisi longates on playoffidest jõutud seitsme punkti kaugusel. Pärast Price'i vigastuspausi viis jutti võitnud Canadiens on nüüd kolm järjest kaotanud ja see on nad wild-card kohtadest jätnud viie silma kaugusele.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Vanade vihavaenlaste kohtumine kaldus külaliste poolele eriti veidrat moodi. Oma esimesed neli väravat saadi kätte vaid viie pealeviskega. Jimmy Howard kolis kahe kolmandiku järel pingile vaid kuue tõrjega. Tegu Bluesi hooaja 20. võiduga. Viiendat korda klubi ajaloo jooksul on selleni jõutud hooaja esimese 30 mänguga.

Boston Bruins 3 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Bruins korjas Tuukka Raski 30 tõrje toel viimase kümne peale kaheksanda võidu. 30-aastasest soomlasest sai mõned minutid enne lõppu ainsa mööda Anders Lee. Mitu nädalat järjest enamvähem kõiki iga külje alt peksnud Islanders on nüüd oma viimasest viiest võitnud vaid ühe.

Columbus Blue Jackets 1 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Josh Anderson tegi juba avaminutil 1-0 ja edasise eest hoolitses Sergei Bobrovski, kes teenis 35 tõrjega 2017. aasta sees 8. nullimängu. Neist pooled on tulnud käimasoleva hooaja jooksul. Võit nihutas jakid ka Metro divisjoni liidriks.

Florida Panthers 3 - 7 Colorado Avalanche (tipphetked)

Kohtumine läks võõrustajate jaoks koledaks 2-2 viigi pealt. Viimase kaheksa minutiga lasti neli tükki. Külalistel jäi vaid neli väljakumängijat punktideta. 1+2'ga oli edukaim Matt Nieto. Robeeto Luongost ilma jäänud pantrid pidid mängima ka Aleksander Barkovita, keda vaevamas ülakeha vigastus.

New York Rangers 5 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Mats Zuccarello tegi kaks ning Madison Square Gardeni publik sai viimase 13 kohtumise jooksul 11. korda rõõmustada võidu üle. Devils ise on alates 2014. aasta algusest võidutsenud seal vaid kaks korda.

Pittsburgh Penguins 3 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Penguins oli pealevisetega üle 36-25, aga tuli avakolmandikult ära 0-3 seisuga ja nii oli raske midagi teha. Tyler Bozak otsustas oma hooaja parima õhtu just karikakaitsja jaoks jätta. Tema sulest tuli 2+1. Mitch Marner sai kirja kolm söödupunkti.

Tampa Bay Lightning 4 - 3 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Mängus, kus eduseis mitmeid kordi vahetus, sai lõpuks otsustavaks Brayden Pointi tabamus. Pikalt väga domineerivalt tegutsenud Jets on sel hooajal esimest korda kaotanud kolm mängu jutti.

Dallas Stars 3 - 5 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Dallases ei ole tänavu olnud lihtne külalistel võita, aga Golden Knights on sellega hakkama saanud juba kaks korda. Seekord tänu suurepärasele algusele, mis tõi vähem kui poole mänguajaga neli väravat. Starsil on kokku koduseid kaotuseid vaid neli.

Calgary Flames 4 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Flames tuli viimasel perioodil välja 1-2 kaotusseisust ning võidutses Sam Bennetti väravast, mis sündis 1:10 enne normaalaja lõppu. 21-aastaselt ründajalt on viimase seitsme mänguga tulnud kaheka hooaja 11-st punktist.

San Jose Sharks 5  - 0 Ottawa Senators (tipphetked)

Sharks oli pealevisetega koguni 50-25 üle ning näitas võimu 1+2'ga lõpetanud Logan Couture'i juhtimisel. Senaatorid jäid viimase nelja mängu jooksul kolmandat korda nulli peale. Viimase kaheksa võõrsilmängu jooksul on see juhtunud neli korda.

Los Angeles Kings 3 - 2 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

3 vs 3 lisaaega tingimusteta armastavad kuningad võidutsesid seal seekord Tanner Pearsoni väravast, mis tuli 20 sekundit enne karistusviskeid. Sellega sai ära pühitud masendus, mis tuli viimase kolmandikuga 2-0 edu maha mängimisest. Meeskond on jõudnud kaheksamängulise võiduseeriani, mis nende pikim pärast 2015. aasta veebruari.

Kommentaarid