Daniel Sedin jõudis Canucksi võidumängus 1000. punktini

Sedinide suguvõsas võib taas teha ühe peo, kus tort, mille peale kirjutatud 1000. Kui Henrik Sedin jõudis oma karjääri 1000. punktini jaanuaris, siis Danielil läks veidi rohkem aega. Canucksi 5-3 võidumängus Nashville Predatorsi vastu tulid aga tähiseks vajalikud punktid ära.

(foto: cbc.ca)
Daniel lõpetas mängu 1+2'ga, saades värava kirja väga olulisel ajal. Viimase perioodi keskel tuli tema ülekaalu tabamusest 3-3 viik, mille pealt edasi meeskond lõpuks võiduni liikus.

Tegu oli Danieli karjääri 376. väravaga ning tal on kirjas nüüd 1001 punkti. Ta on NHL-i ajaloos 87. 1000 punktini jõudnud mängija, neist kaheksa on aktiivsed ja 40 on selle tähiseni jõudnud ühe klubi värvides.

"Tahtsin, et see tuleks väravaga ja tähtsas võidus. Saime mõlemad kätte, seega olen mängijate üle tohutult uhke. Ise samuti sellesse gruppi kuulumine on uskumatu," muljetas Daniel pärast võitu, millega meeskond lõpetas 3-mängulise kaotusteseeria.

Vaatamata Danieli värskele vägitükile peame siiski leppima sellega, et viktoriiniküsimusele, kes on NHL-i ajaloo resultatiivseim vendade paar, on vastuseks ikkagi Gretzkyd.


Küll on aga Sedinid esimesed vennad, kes mõlemad 1000 punkti kätte saanud.

"Temaga nii pikalt samas meeskonnas koos mängimine on olnud väga eriline," lisas Daniel, kes koos vennaga hooajal 2000/01 NHL-is debüteeris.


Henrik lõpetas Predatorsi vastu kolme sööduga. 2+1'ga jõudis kolme silmani ka Brock Boeser ning omakorda sarnaselt temale tegi kaks Loui Eriksson. Kodumeeskonna poolelt olid resultatiivsed Craig Smith, Filip Forsberg ja Nick Bonino.

Teisel kolmandikul mitmeid müstilisi ja vähem müstilisi tõrjeid pakkunud Anders Nilsson sai 29 tõrjega oma tänavusest 9. stardist kuuenda võidu. 27 tõrje peale jäänud Pekka Rinne kaotas sel hooajal kodujääl normaalajaga esmakordselt. Ühtlasi on see novembris tema jaoks alles kolmas kaotus.


Sedinid on tänavusel hooajal mõnes kohtumises väga vähe mängida saanud, ent Henrik püsib sellele vaatamata meeskonna parima söödusepana. Tal on 26 mänguga kirjas 2+13. Daniel on samuti 15 silma peal (6+9).

Teised kohtumised

Washington Capitals 2 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Capitals sai alles oma viienda novembrikuise kaotuse, kui kohtumise keskpaigas 2-1 edu silmapilgselt kaotusseisuks osutus. Täpsemalt tegid külalised üheksa sekundiga kaks tükki. Neist teine, mis osutus ka võiduväravaks, oli Jussi Jokineni esimene uue klubi eest. Samuti üldse esimene alates 17. märtsist.

Detroit Red Wings 3 - 6 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price jätkab oma perfektset comebacki. Järjekordne võit tuli 28 tõrjega. Edurivis vedas 2+1'ga asja Brendan Gallagher. Võit saadi kätte vaatamata kahele väga olulisele puudujale. Shea Weber on juba pikemat aega eemal ning Jonathan Drouin ei mänginud samuti.

Minnesota Wild 4 - 2 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Rüütlid olid valmis taas üllatuslikuks võiduks, kui viimase perioodi alguses vähem kui paari minutiga kaotusseis eduseisuks pöörati, kuid punktilisa jäi siiski saamata. Otsustavaks kujunesid Eric Staali kaks viimase kolmandiku väravat.

Chicago Blackhawks 3 - 4 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Alles hiljuti kodust eemal vaid kaotusi kogunud Stars saab pärast viite järjestikust lüüasaamist tähistada teist järjestikust võõrsilvõitu. See tuli Mathias Janmarki õhtu teisest tabamusest lisaaja avaminutil. Blackhawks pani ülekaalus vaid seitsmest ühe ning jäi ainult 22 pealeviske juurde. Küll tegi aga vähemalt Alex DeBrincat ajalugu.


Calgary Flames 3 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Mike Smith jättis 28 tõrjega oma endise koduklubi kuivale, saades kirja hooaja teise nullimängu. Rünnakul säras kahe väravaga Mark Jankowski. Jaromir Jagr naasis põgusalt vigastuspausilt söödupunktiga. Seda meeskonna vastu, kes polnud suures osas sündinudki sel ajal, mil tal juba NHL-i debüüt kirjas oli.


Edmonton Oilers 4 - 6 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Enne mängu Cam Talboti vähemalt paarinädalasest vigastuspausist teatanud Oilers võitles tublilt end 1-3 pealt välja, aga 4-4 juures tuli veidi rohkem kui minut enne normaalaja lõppu Kris Russellilt šokeeriv omavärav.

Kommentaarid