Hooaega suurepäraselt alustanud Dorsetti karjäär on tõenäoliselt läbi

Vancouver Canucksi ilus hooaja algus on kiirelt läinud tumedaks ja nüüd on meeskonda tabanud veel üks hoop. Ülihästi alustanud Derek Dorsett pole alates 18. novembrist enam mänginud ja suure tõenäosusega on tema mängijakarjäär üldse lõppenud.

(foto: tsn.ca)
Dorsett käis eelmisel detsembril kaelalüli operatsioonil ning sai arstidelt loa uueks hooajaks väljakule naasta, aga üks aeg hakkas ta uuesti kurtma kaela- ning seljavalude üle ja tohtrid soovitavad nüüd enam mitte mängida.

"Olen sellest uudisest tõeliselt löödud ja läheb kaua aega, et see lõplikult kohale jõuaks," teatas Dorsett klubi kodulehe vahendusel. "Dr. Watkinsi diagnoosi oli raske kuulda, aga see on lõplik. Midagi ei jää lahtiseks ja see annab mulle võimaluse liikuda edasi. Mul on noor perekond ja pikk elu täis võimalusi ees. Jäähoki õpetas mulle palju ja see aitab mul olla edukas ükskõik milles, mida otsustan tulevikus teha."

Peagi 31seks saav Dorsett, kes alati olnud vaid musta töö tegija, suutis tänavu oma skoorimisvaistuga üllatada, kui tegi enne ootamatut lõppu 20 mänguga seitse väravat. Varasemalt ka Columbus Blue Jacketsi ja New York Rangersi särki kandud mehel lõppeb karjääri pärast 515 mängu, mille jooksul kogunes 127 punkti (51+127) ja 1314 karistusminutit.

"Derek jõudis vastupidiselt ootustele NHL-i ja osales üle 500 mängus. Ta on hea näide sellest, mida võid oma püsivusega saavutada," kommenteeris Canucksi peamänedžer Jim Benning. "Ta on väga hea meeskonnakaaslane ja suurepärane eeskuju ning liider noortele mängijatele. Tegu on Dereki, tema perekonna ja meeskonna jaoks tõeliselt õnnetu uudisega. Kavatseme teda ja tema perekonda igakülgselt aidata."

2008. aasta drafti viimases ringis valitud mehe leping Canucksiga kehtib järgmise hooaja lõpuni.

Kommentaarid