Hilised väravad aitasid Rangersil alistada Golden Knightsi

Alain Vigneault elab veel edasi New York Rangersi peatreenerina. Vähemalt ühe päeva. Tema meeskond suutis esmaspäeval koduväljakul Vegas Golden Knightsi vastu raskest seisust välja tulla ning hiliste väravatega võita 6-4.

(foto: newsday.com)
Vigneualt naha päästis täpsemalt kolme punktiga lõpetanud Mika Zibanejadi ülekaalu värav. See tegi 5:49 enne lõppu seisuks 5-4. Mõned minutid varem oli Pavel Butšnevitš viigistanud ning viimase perioodi alguses tõi Chris Kreider ülekaalust meeskonna mängu tagasi. Kirss pandi tordile Michael Grabneri poolt.

"Panime end keerulisse olukorda, aga leidsime viisi sellest välja tulemiseks," kommenteeris pärast mängu 30 tõrjega lõpetanud Henrik Lundqvist, kes kergitas end karjääri 409. võiduga kõigi aegade edetabelis 9. kohale. "Kõik nägid seisu parandamiseks kõvasti vaeva, eriti viimasel kolmandikul."

Rangers pidi viimasele kolmandikule kaheväravalise kaotusseisuga minema, kuna jonnakas Golden Knights ei tahtnud oma väravavahtide probleemidest midagi kuulda. Väljakumängijad mängisid Maxime Lagace'ile karjääri esimese võidu haaramiseks välja igati korraliku seisu. Reilly Smith tegi kaks, Oscar Lindberg skooris oma endise klubi vastu ning David Perron pani võrku klubi ajaloo esimese eduka mängu käigus tehtud karistusviske.

Gerard Gallanti meeskond jõudis tänavu juba viiendat korda nelja väravani. Kõik eelnevad kohtumised õnnestus võita. Nüüd aga kipuvad punktid jääma ikkagi väravavahi taha, kui postide vahel on meeskonna 4. number. Lagace lõpetas 32 tõrjega.

Võõrustajate esimesed väravad sündisid Jimmy Vesey ja Mats Zuccarello poolt.


Rangersi järgmisteks vastasteks on Tampa Bay Lightning, Florida Panthers ja Columbus Blue Jacket. Tegu meeskondadega, kes heal päeval kõik võimelised väravavõrgud puruks tegema. Kui Vigneault selle perioodi ka üle elab, siis võib end vast pikemat aega rahulikult tunda.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 5 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Esmaspäeval oma hooaja esimese võidu saanud koiotid ei suutnud sellele kohe teist otsa keevitada. Kiirelt jäädi 0-2 taha ja kõik edaspidine oli ülesmäkke ronimine. Vahepeal kuus tükki järjest kaotanud Red Wings jõudis teise järjestikuse võiduni.

Minnesota Wild 1 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Connor Hellebuyck jätkab Jetsi vedamist. Meeskonna kõik kuus võitu on tulnud koos temaga puuris ja seitsmemänguline punktiseeria hooaja alguses on klubi rekordi kordus. Minnesotas tuli punktide kindlustamiseks teha 28 tõrjet. Nino Niederreiteri koosseisu tagasi saanud Wild pani lõpus kõva surve püsti ja oli viimasel kolmandikul pealevisetega 12-2 üle, aga Luke Kunini väravale lisa ei tulnud.

Kommentaarid