Ducks saatis Vataneni New Jerseysse

Juba pikemat aega vigastuste tõttu päris kahvatuks jäänud ründeliiniga mänginud Anaheim Ducks on seda tugevdanud. New Jerseyst toodi ära Adam Henrique ja Joseph Blandisi. Ära anti soomlasest kaitsemees Sami Vatanen.

(foto: battleofcali.com)
Ducksil on rünnakult hetkeseisuga puudu Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Patrick Eaves, Rickard Rakell ja läinudöises 3-2 võidumängus St. Louis Bluesi vastu kaotati ka Jakob Silfverberg. Lisaks on katki väiksema tähtusega Ondrej Kaše ja Jared Boll.

Devilsil on samal ajal just kaitses olnud puudujääke. Suur vastutus on langenud noortele mängumeestele.

"Sami hankimisega toome parempoolse kaitsemehe, kes mängib esimese nelja seas ja kes suuteline panustama mitmetes olukordades," kommenteerib tehingut Devilsi peamänedžer Ray Shero.

26-aastane Vatanen, kes alustas samuti hooaega vigasena, sest tundub, et muud moodi ei saagi Ducksi särki enam kanda, tegi 38 punktiga (9+29) mullu elu parima hooaja. Tänavu on temalt 15 mänguga tulnud 1+3.

Henrique ja Blandisi on seni mõlemad kogu karjääri Devilsi särgis veetnud. Esimene juba pikemat aega, olles alustanud oma seitsmendat hooaega. Shero loobus neist raske südamega, ent võis seda endale lubada, kuna esindusmeeskonda on tõusnud mitmed noorukid.

"Vataneni kvaliteediga kaitsja hankimiseks tuleb ära anda kõrge kvaliteediga vahendeid või mängijaid," lisas Shero. "See kehtib siin Adami ja Joe puhul. Adam on olnud meie organisatsioonis ligi kümme aastat võtmerollis. Oleme koos fännidega alatiseks tänulikud tema panuse eest nii jääl kui sealt eemal. Joe jaoks on see suurepärane võimalus liituda väga hea organisatsiooniga ning mul on tema üle hea meel."

23-aastane Blandisi tegi paar hooaega tagasi hea läbimurde NHL-i, kuid on tänavu jäänud madistama madalamasse liigasse. AHL-is on tal 19 mänguga kirjas 14 (3+11) punkti. NHL-is on seni 68 kohtumisega tulnud kaheksa väravat ja 28 punkti.

Neli aastat vanem Henrique saatis mälestusväärse lisaajaväravaga Devilsi 2012. aastal Stanley karikavõistluste finaali ning esindas meeskonda kokku 431 põhihooaja mängus. Neis jäi kirja 118 väravat ja 243 punkti. Tänavu on tulnud 14 silma (4+10).

Tehingus on omanikke vahetamas ka paar drafti valikut. Devils sai 2018. aasta 3. ringi oma ning Ducks võib saada 2019. või 2020. aasta 3. ringi valiku. See sõltub sellest, kas Henrique klubiga lepingut pikendab. Tema leping lõpeb 2019. aasta suvel.

Kommentaarid