Matthewsita Leafs suutis üle hulga aja Wildi alistada

Pole Auston Matthewsi, pole probleemi. Toronto Maple Leafsi tulevane kapten jättis läinud ööl karjääri jooksul esimest korda mõne kohtumise vahele, ent meeskonda sai ka ilma temata suurepäraselt hakkama. Üle hulga aja alistati Minneosta Wild, kellest oldi parem 4-2.

(foto: thestar.com)
Leafsil oli omavahelisetest kohtumistest kirjas seitse järjestikust kaotust. Viimati võidutseti 2013. aasta oktoobris, mil Mason Raymond oli 3-1 mängus kahe väravaga mees.

Matthewsi osalemine oli juba eelmises kohtumises küsimärgi all, seega võib arvata, et teda painab pisemat sorti trauma. See on lahterdatud ülakeha vigastuseks.

Üldises plaanis Mike Babcocki meeskond eriti ilusat hokit näidata ei suutnud. Esimese väravale läinud pealeviskeni jõuti alles 9. minutil ning üritusi oli lõpuks kokku kõigest 19. Samal ajal pani Wild Frederik Anderseni proovile 37 korda. Ainsana suutis taanlase üle mängida Jason Zucker, kes oli külaliste mõlema värava autoriks.

Leafsi tabamused tulid Connor Brownilt, Patrick Marleault, Connor Carrickult ja Nazem Kadrilt. Babcocki meeskond on koos Los Angeles Kingsiga ainsad, kes seni kõigis mängudes vähemalt kahe väravani jõudnud. Kolme väravaga mängudes hoitakse liigas kindlat esikohta.


Vahepeal täitsa korralikus kriisis olnud ja kuue mängu jooksul viis korda kaotanud Leafs on nüüd võitnud kaks järjest. Wildil kasvas kaotusteseeria kolme peale.


Pärast Wildi alistamist jääb ühe vastase vastu Leafsi pikimaks kaotuste jadaks 10-mänguline seeria San Jose Sharksi vastu. Haide hammaste vahelt pääseti viimati eluga 2011. aastal

Teised kohtumised

New York Rangers 4 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Alles hiljuti viiemängulise kaotusteseeria peal olnud Rangers on nüüd hoopis viis järjest võitnud. Bruinsi alistamisele pandi alus tugeva avakolmandikuga, mille jooksul tehti kolm väravat. Neist kaks tulid Jimmy Veseylt, kellel piisas selleks vaid 29-st sekundist.


San Jose Sharks 1 - 5 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Sharksi neljamänguline võiduseeria leidis väga julma lõpu. Joonas Donskoi väravast mindi mängu juba 25. sekundil juhtima, aga sellele ei järgnenud enam midagi. Vladislav Namestnikov tuli mängult ära 2+1'ga ning punktide kokku kuhjamist jätkasid ka Nikita Kutšerov ja Steven Stamkos. Esimene jõudis 1+2'ni ning teine korjas kolm söödupunkti.

Kommentaarid