Põua murdnud McDavid tõi Oilersile magusa võidu

Kui läheb hästi Connor McDavidil, siis läheb hästi ka Edmonton Oilersil. Hooaja avaõhtul kübaratriki teinud McDavidil pole pärast seda õnnestunud väga hiilata ning üle on elatud ka paar väravapõuda. Neist viimane sai lõpetatud võõrsil New York Islandersi vastu Oilersi 2-1 võidumängus.

(foto: edmontonsun.com)
McDavid polnud enne Barclays Centeris jääle tulemist neli järjestikust mängu skoorinud. Meeskond oli nendest mängudest saanud kolm selget kaotust ja ühe võidu, kus - ülla-ülla - kapten kolm söödupunkti teenis.

Islandersi vastu tuli McDavidi hooaja kuues värav ja seda väga magusal hetkel - lisaaja alguses, pärast pingelist normaalaega. McDavid tuletas koos Leon Draisaitliga meelde helgemaid aegu.


Mängu esimese värava tegi sakslane ise. Külaliste eduseis kestis teise perioodi alguses aga vaid mõned minutit. Suvel Edmontonist lahkunud Jordan Eberle tuli oma endist koduklubi kummitama.


Suur kangelane oli võidumängus ka Oilersi väravavaht Cam Talbot. Tema tõrje eelnes võiduvärava olukorrale ning kokku kogunes tal neid 36. Viimasel perioodil olid käed-jalad veel eriti tööd täis, kuna Islanders oli pealevisetega üle 13-2. Kokkuvõttes jäi ülekaaluks 37-25.

Tegu Islandersi jaoks tänavu alles teise koduse kaotusega. Mõlemad on tulnud pärast normaalaega.


Oilersi seis on üsna nukker, kuna 14 mängu peale on kogutud vaid 11 punkti, aga kodust eemal on tegelikult mängitud täitsa viisakalt. Pooled viimasest neljast välismängust on võidetud ja punktid on kirjas kolmest. Kogu alanud nädal veedetaksegi kodust eemal, kavas on veel kolm matši.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

1-0 edu käest lasknud Devils kaotas kolmenda jutti. Vladimir Tarasenko ja Brayden Schenn olid 1+2'ga osalised kõigis külaliste väravates. Puhkepäevade ajal liiga tipust kukutatud meeskond kerkis sinna tagasi. 16 matšiga on koos 25 sulma.

Buffalo Sabres 3 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Capitalsi kolmemänguline võiduseeria katkes kahe viimasel perioodil lastud väravaga. Meeskond pole tänavu suutnud varuväravavahile Philipp Grubauerile tuua mitte ühtegi võitu. Siin jäeti ta väga varakult hätta, kui kodumeeskond oli avakolmandikul pealevisetega üle 15-4. Evander Kane tuli mängult ära kahe kotiga.

Pittsburgh Penguins 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Viiemänguliselt välisturneelt nelja kaotusega naasnud pingviinid mängisid end rahulikult liiga halvima meeskonna vastu võidurajale tagasi. Vigastuspausilt naasnud Justin Schultz avas skoori juba 1. minutil ning Phil Kessel ja Jevgeni Malkin hiilgasid mõlemad 1+2'ga.

Carolina Hurricanes 3 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Pantrid suutsid tänavu viiendat (!) korda lasta vähem kui neli, aga rünnak ei tulnud asjaga kaasa. Mäng otsustati kahe viimasel kümnel minutil tehtud tabamusega. Hurricanes katkestas neljamängulise kaotusteseeria. 45 tõrjega lõpetanud Roberto Luongo sai kirja karjääri 972. mängu. Ta on sellega väravavahtide seas nüüd kõigi aegade kolmas mees.


Columbus Blue Jackets 1 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Sergei Bobrovski jalga puhkama jätnud jakid kaotasid kahe viimase kuue minuti sees sündinud tabamuse tõttu. Calle Järnkrok tegi otsustava värava 5:35 enne lõppu. Pekka Rinne säras 35 tõrjega.

Montreal Canadiens 3 - 2 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Canadiens liikus tugeva alguse toel kolmanda järjestikuse võiduni. Avakolmandikul oldi pealevisetega parem tervelt 14-2. Charlie Lindgrenist sai pärast hooaega 1972/73 esimene Canadiensi väravavaht, kes võitnud kõik oma karjääri esimesed viis mängu. 29-st tõrjest 16 tulid viimasel perioodil. Võitu jäi varjutama Jonathan Drouini vigastus.


Calgary Flames 2 - 5 Vancouver Canucks (tipphetked)

2-1 eduseisu pealt kaotanud Flames ei suutnud Jaromir Jagri koosseisu naasmist võiduga tähistada. Vanameister sai koos playoffidega kirja oma 1925. mängu ning sellega on järjekordselt ühes edetabelis õnnestunud kohta parandada.


Anaheim Ducks 3 - 4 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Ducksil ei piisanud võiduks 3-1 eduseisust. Kingsiga lisaajale minemine on teadupärast enesetapp. Seal otsustas asja veidi rohkem kui minut enne lõppu Nick Shore. Viigivärava kangelane oli Dustin Brown, kellel koos juba seitse tabamust. Eelmisel hooajal jõudis ta selleni alles veebruaris.

Kommentaarid