Duchene lahkus Coloradost playoffide hoki nimel

Pikk klubivahetuse saaga seoses Matt Duchene'iga leidis läinud nädalavahetusel oma lõpu, kui Colorado Avalanche loovutas 26-aastase ründaja Ottawa Senatorsile. Nüüd on selgunud, et tituleeritud kanadalase lahkumissoovi taga oli tahe mängida playoffide hokit.

(foto: cbc.ca)
Tänavu Colorados oma üheksandat hooaega alustanud Duchene'i nimel on seni vaid kaheksa playoffide kohtumist. Neist kuus tulid tema kollanoka aastal hooajal 2009/10.

"Ma soovisin mängida playoffide hokit," ütles Duchene teda tutvustaval pressikonverentsil. "Hetkel on mu nimel kaheksa playoffide kohtumist ja tahan praeguses karjääripunktis rohkemat. Mul on selleks vaid üks võimalus. Saan mängida seda mängu vaid seni, kuni mu keha seda võimaldab ja tundsin, et pean Joe'le teatama, et soovin lahkuda."


Duchene on enda sõnul lapsest saadik olnud Avalanche'i fänn ning ta on nimetanud praegust klubi peamänedžeri Joe Sakicit oma suureks iidoliks. Lahkuda oli raske, kuid see oli paratamatu. Lõppkokkuvõttes maandus 2014. aasta olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister enda jaoks igati sobivas kohas.

"Tegu on meeskonnaga, mis oli eelmisel aastal vaid ühe värava kaugusel Stanley karikavõistluste finaalist ja kui nad oleksid sinna jõudnud, siis võinuks kõike juhtuda," ütles Duchene Senatorsi kohta. "Janunen selle võimaluse järele."

Senators on Duchene'i jaoks Ontariost pärit mängumehena koduprovintsi meeskond.


Karjääri peatükk Avalanche'i mängijana lõppes Duchene'il pärast 586 mängu. Neis kogus ta 428 punkti (178+250).

Kommentaarid