Jagr aitas esimese väravaga Flamesi võidule

Vahepeal jalga puhanud ja vigastust ravinud Jaromir Jagrile kulus nähtavasti pisikene paus ära. Vanahärra naasis sel nädalal väljakule ning läinud ööl tuli ära ka hooaja esimene värav. Sellega aitas ta Calgary Flamesi kodus Detroit Red Wingsi vastu 6-3 võiduni.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Jagri tabamus oli kodumeeskonna viies. Temast sai NHL-i ajaloos 10. mängija, kes skoorinud üheksa erineva klubi eest. Tegu tema karjääri 766. tabamusega


"Mõistagi on iga esimene värav ükskõik, millise meeskonna eest oluline, eriti siin Kanadas," sõnas Jagr pärast mängu. "On näha, kui tänulikud fännid on ja kui palju nad hokit armastavad. Nad on kohe esimesest päevast siin olnud minu vastu väga head."

#68 sai kohtumiselt kirja ka oma karjääri 540. vähemalt kahe punktiga mängu. Avakolmandiku keskel tegi tema eeltööst mängu avavärava Mark Jankowski - mees, kes sündis siis, kui Jagr oli juba kahekordne karikavõitja.

Flames sai veel väravad ka Johnny Gaudreault, Micheal Ferlandilt ja Matthew Tkachukilt. Esimesele tuli tabamusi isegi kaks ning kolme punktiga õnnestus oma viimase kuue mängu punktisaak kasvatada kümne peale.

Red Wingsi kõik väravad sündisid teisel kolmandikul. Autoriteks Martin Frk, Frans Nielsen ja Anthony Mantha. Viimasele kogunes ka kaks söödupunkti.

Mike Smith teenis 39 tõrjega oma viimase viie stardi peale neljanda võidu. Petr Mrazek, kes polnud mänginud pärast eelmisel nädalavahetusel tehtud hooaja esimest nullimängu, piirdus 28 tõrjega.


Flames lõpetab järgmise kohtumisega kuuest kohtumisest koosneva kodumängude seeria ja siirdub siis kuueks matšiks reisile. Red Wingsil on samal ajal tulemas hooaja magusaim ja kahtlemata kõige olulisem aeg - järgmisest 15-st on 13 kodumängud!

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 3 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Jakub Voracek ja Claude Giroux panid mõlemad 1+2 ning Blackhawks sai viimase kümne mängu peale 7. kaotuse. Philadelphias pole põhiturniiri käigus õnnestunud võita alates aastast 1996.


New Jersey Devils 2 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Nädalat ühe lisaajavõiduga alustanud Oilers mõtles, et võtaks teise veel, aga seekord väikese erinevusega. Kui eelmine kord sepistas Leon Draisaitl Connor McDavidile värava, siis seekord tegutseti vastupidiselt. Kodumeeskonna tabamuste hulgas oli väga emotsionaalne Brian Boyle'i esimene koll pärast leukeemia diagnoosi.


Montreal Canadiens 0 - 3 Minnesota Wild Jason Zucker (tipphetked)

Eelneva kuue mänguga 26 kolli teinud Canadiens jäi tänavu kodupubliku ees teist korda nulli peale ning pidi ilma Shea Weberi ja Jonathan Drouinita mängides ära kannatama Jason Zuckeri karjääri esimese kübaratriki. Devan Dubnyk võttis 41 tõrjega hooaja esimese ja karjääri 25. nullimängu.

St. Louis Blues 3 - 2 (KV) Arizona Coyotes (tipphetked)

Blues mängis liiga punase laterna vastu tulega, ent kõrvetada siiski ei saanud. Kapteni Alex Pietrangelo viimase kolmandiku tabamus päästis vähemalt punkti ning võit tuli karistusvisetel skooriga 2-0. Külalised said mõlemad väravad Brandan Perlinilt. Blues on nüüd koiotte kolkinud 12 mängu järjest.

Anaheim Ducks 4 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Pardid olid pealevisetega üle 35-20 ja panid kaotusseisust neli järjest. Neist kaks tulid viimasel kolmandikul 35 sekundi sees Jakob Silfverbergilt. Vaid Jean-Francois Jomphe on suutnud klubi ajaloos väiksema vahega (13 sekundit) kaks kolli teha. Rickard Rakell tuli mängult ära kolme sööduga.

Los Angeles Kings 2 - 5 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Kingsi seeria koduste normaalajakaotusteta leidis üsna karmi lõpu. Vähem kui 12 minutiga oli juba neli tükki Jonathan Quicki selja taga ära käinud. Nikita Kutšerov tõmbas 1+2'ga punktitabelis vahe Steven Stamkosega ühe silma peale. Lightningu kapten on pärast hooaega 2008/09 ja Jevgeni Malkinit esimene mängija, kellel 17 või vähema mänguga tulnud hooaja alguses vähemalt 30 punkti.

Kommentaarid