Solvunud Šipatšjov naasis SKA ridadesse

Põhja-Ameerikas põrunud Vadim Šipatšjov on alates sellest nädalavahetusest uuesti Peterburi SKA mees. NHL-ist lahkunud venelane sõlmis KHL-i süveräänse liidriga hooaja lõpuni kestva lepingu. 30-aastane ründaja soovitab pärast oma kogemust kaasmaalastel olla unelmate liigasse siirdumisega ettevaatlik.

(foto: kxly.com)
Šipatšjov, kes SKA-ga 2015. ja 2017. aastal Gagarini karika võitnud, teenib värskelt sõlmitud lepinguga vaid pool miljonit dollarit. Väidetavalt lükkas ta NHL-i kasuks otsustades tagasi klubi poolt pakutud kolmeaastase tehingu, mis oleks ühe hooaja peale toonud ligi 4.5 miljonit.

"Ameerikas antud lubadusi ei täidetud," ütles Šipatšjov oma NHL-i kogemuse kohta. "Tean nüüd, et venelastest mängijad peaksid kümme korda järele mõtlema, enne kui otsustavad välismaale minna. Olukord seal on hoopis teistsugune võrreldes sellega, mida agendid ja klubid räägivad."

Kogenud venelane on väga solvunud: "Näost näkku öeldi ühte asja, aga kui oli aeg hakata hokit mängima, siis lood muutusid."

"Ma ei saanud aru, mis toimub. Tundus nagu nad tahaksid lihtsalt seda, et ma oma lepingu tühistaksin. Vegas ei otsinud teisi võimalusi, kuigi see olnuks nende jaoks parim. Nad ilmselgelt soovisid, et ma tühistaksin oma lepingu ja annaksin neile (boonuse saadud) raha tagasi."

Šipatšjov lisas, et ka tema AHL-i saatmine oli parajalt segadust tekitav. Üleliigsete kaitsjate tõttu madalamasse liigasse sattunud tsenter lahkus üks hetk Chicago Wolvesi juurest, kui tema agent oli Golden Knightsi peamänedžeri George McPheega kokku leppinud, et venelasele otsitakse mõne päevaga uus klubi. Ent McPhee ei edastanud seda infot tütarklubi bossidele ja nii jäi mulje nagu Šipatšjov oleks ilma ühegi põhjuseta meeskonna hüljanud.

Mullu KHL-is 50 mänguga 76 punkti (26+50) teeninud mees naasis heameelega klubisse, mis tänavu 31-st kohtumisest võitnud 23.

"Loomulikult olen selle üle väga rõõmus, see oli minu jaoks parim variant," tõdes Šipatšjov. "Teadsin, et SKA oli võitnud 20 mängu järjest ega polnud pikalt normaalajaga kaotanud. Teadsin, et nad võivad öelda, et neil pole mind enam vaja, aga klubi aitas mind ja olen selle eest tänulik."

Kommentaarid