Duncan Keith tahab "Jagrit teha"

Duncan Keith on kolmekordne Stanley karikavõitja ning tal on kodus kaks olümpiakulda. Kõik võimalik on juba saavutatud, aga Chicago Blackhawksi kaitsemehel jagub mänguisu veel pikemaks ajaks. 34-aastane kanadalane soovib üle kümne aasta veel mängida.

(foto: Getty Images)
Kaks korda NHL-i hooaja parimaks kaitsjaks valitud Keith on lähenemas 1000 põhiturniiri mängule ja tal on kirjas üle saja playoffide kohtumise. Näib, et umbes sama palju on tal veel plaanis koguda.

"Tahan mängida, kuni olen 45-aastane," tunnistas Keith sel nädalal. "See oleks 11 aastat veel. Tunnen nagu oleksin praegu 22-aastane. Olen 34 ja tunnen end suurepäraselt. Isegi kohati paremini kui 27-28 aasta vanuselt."

2015. aasta playoffide MVP on vaatamata kõrgele vanusele jätkuvalt ülekaalukalt enim mänguaega teeniv Blackhawksi mees. 21 mängu järel on keskmine 25:10. Ühtlasi on ta oma 11 punktiga (0+11) meeskonna resultatiivseim kaitsja ning sööte on temast rohkem vaid Patrick Kane'il (12).

"Ta on kaitses vägev tööhobune ja ta on jätkuvalt liiga parimate kaitsjate seas," kiidab Kane.

Keith on endale eeskujuks võtnud kaitselegendid Nicklas Lidströmi ja Chris Prongeri.

"Lidström ja Pronger ei uisutanud iga vahetuse ajal 100 miili tunnis. Nende mäng põhines arukalt tegutsemisele ja õigele kohavalikule, nad uisutasid kõvasti vaid siis, kui seda vaja oli," ütles Keith.

NHL-i ajaloo jooksul on väljakul käinud vaid viis 45+ vanuses meest. Neist kaks on väravavahid.

Kommentaarid