Avalanche äris keset mängu Duchene'i maha

Taas on ära nähtud midagi, mida polnud vahepeal mitu aastat juhtunud. Mike Cammalleri 2012. aastal oli NHL-is viimane mängija, kes keset mõnda kohtumist pidi vahetustehingu tõttu oma meeskonna hülgama. Nüüd sattus samasse olukorda Matt Duchene, kellest Colorado Avalanche viimaks vabanes.

(foto: nydailynews.com)
Duchene, kes peamänedžeri Joe Sakici sõnul oli juba eelmiste jõulude ajal klubivahetust palunud, on tänasest Ottawa Senatorsi mängumees. Tehingus võeti punkti ka Nashville Predators, kes saab endale Kyle Turrise, kellega kiirelt uus kuueaastane ja 36-miljoniline leping tehti.


Saatuse irooniana on Duchene peagi oma endiste tiimikaaslaste vastu jääl, kuna meeskondadel on kalendris järgmisteks kohtumisteks kaks omavahelist matši, mis peetakse alanud nädala lõpus Stockholmis.

"See on väga veider," märkis kaheksa aastat Avalanche'i särki kandnud ründaja olukorda kommenteerides. "Mängust ära kutsumine ja siis esimese kahe kohtumise pidamine endiste meeskonnakaaslaste vastu on päris kummaline, aga see oli miski, mida ootasin. Mul on siin veedetud aja ja meeskonnakaaslaste kohta vaid head öelda. Oli väga lõbus."

Duchene lahkus mängust juba avakolmandikul, kui koos viga saanud Blake Commeau varjus riietusruumi hiilis. Sellejärgselt läksid koheselt liikvele spekulatsioonid võimaliku klubivahetuse üle.


Üsna veider juhtum jäi varjutama täitsa korralikku mängu, mille Avalanche kaotas New York Islandersile 4-6. Ajastu vahetus klubis Alexander Kerfooti kahe väravaga, mis mõlemad sündisid viimase minuti sees.

Islanders sai kaks nii Jordan Eberlelt, kui kolme silmaga lõpetanud Nick Leddylt. Kollanokk Matt Barzal korjas endale koguni viie värava juures söödupunkti. Liiga ajaloos on vaid Ryan Nugent-Hopkins Barzalist noorema uustulnukana sellise tempuni jõudnud.


Saarlased võitsid kodus neljanda järjestikuse mängu. Neis kõigis on tehtud vähemalt viis väravat. Hooaja keskmine väravasaak 3.79 annab Doug Weighti meeskonnale liigas 3. koha.

Teised kohtumised

Edmonton Oilers 0 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Nädalavahetust ilusa võiduga alustanud Oilers ei ole ikkagi nähtavasti oma probleemidest üle saanud. Petr Mrazeki vastu jäädi 36 üritusega nulli peale. Pikalt oma mänguvormiga kimpus olnud tšehhi jaoks on see karjääri 11. puhas paber. Oilers polnud põhiturniiril alates veebruarist nulli peale jäänud. Connor McDavidile jagus mänguaega vaid 15:55.

Chicago Blackhawks 0 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Kohtumisele kahe järjestikuse nullimänguga tulnud Blackhawks sai nüüd ise tunda kuiva suud ja seda väga rohelise puuriluku vastu. 23-aastane Charlie Lindgren sai karjääri neljandast mängust esimese puhta lina. Canadiens oli omavahelistes kohtumistes saanud kaheksa järjestikust kaotust, Chicagos võideti viimati 2002. aastal.

Calgary Flames 5 - 4 (KV) New Jersey Devils (tipphetked)

5-4 skoore täis olnud nädalavahetus lõppes ka igati sobilikult mänguga, kus jäid tabloole samad numbrid. Alguses kaks korda taha jäänud Flames võitis Matthew Tkachuki karistusviskest. Meeskond alustab uut nädalat kolme järjestikuse võidu pealt. Lisaks peaks Jaromir Jagr peagi koosseisu naasma.

Kommentaarid