Golden Knights kasvatas koduse võiduseeria seitsme peale

Ei tea, kas tõeks ongi osutunud kartus, et Las Vegast külastades ei suuda meeskonnad eemale hoida sealsest ööelust, aga igatahes on Vegas Golden Knights kodujääl osutunud praktiliselt alistamatuks. Pühapäeval Los Angeles Kingsi võõrustades kasvatati oma kodune võiduseeria seitsme peale.

(foto: reviewjournal.com)
15. oktoobril Boston Bruinsi vastu alanud seeria käigus on Gerard Gallanti meeskond teinud 31 väravat, lastes ise vaid 13. Võitudest viis on tulnud normaalajaga, nagu ka seekord. Rüütlid panid 4-2 võidule aluse kolmeväravalise avaperioodiga.

William Karlsson avas juba esimesel minutil mänguskoori ning 24-aastane rootslane jõudis enne esimest puhkust ära teha ka oma teise. Lisaks sahistas avakolmandikul võrku Cody Eakin.

Jonathan Quicki tööpäeva pikkuseks jäi vaid 11 minutit ja 22 sekundit. Kolm tükki lendasid sisse üheksa pealeviskega.

Teisel kolmandikul jätkas Golden Knights oma võimu näitamist. Seal tulid pooled meeskonna 40-st pealeviskest. Väravani aga ei jõutud, hoopis kuningad üritasid comebacki algatada. Trevor Lewis rikkus Maxime Lagace'i nullimängu püüdlused.

Kaheksa minutit enne lõppu jõudsid külalised Tanner Pearsoni värava kaudu ühe kaugusele, kuid oma Vaikse ookeani divisjoni rivaali lõplikult kätte ikkagi ei saadud. Lõppsekunditel vormistas skoori Alex Tuch.

"Mängisime oma võimalused avakolmandikuga maha," märkis pärast matši Lewis, kes skooris teist mängu järjest. "Siinne hall on väga vali, rohke energiaga. Nad on hea ja kiire meeskond. Nad alustasid kohe tempokalt ja me polnud selleks valmis."

Golden Knightsist sai NHL-i ajaloos teine meeskond, kes oma debüüthooajal suutnud kodus seitsmese võiduseeria kokku panna.


Kokku on meeskond nüüd mänginud üheksa kodumängu ja neist on kirjas kaheka võitu. Ainus kaotus tuli Detroit Red Wingsi vastu, kui 3-2 eduseis kummalisel kombel viimase kolmandikuga 3-6 kaotuseks kujunes.


Kings oli enne Vegases käiku tänavu kodust eemal kaotanud vaid kaks korda, St. Louisis ja Torontos.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 4 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Viimasel ajal superhoos olnud Teuvo Teräväinen säras taas. 2+1'ga sai viimase nelja mängu punktisaak kasvatatud kümne peale (5+5). Kolme punktiga esituse (1+2) tegi ka Sebastian Aho, kes pärast hooaja alguse põuda skoorinud neljas järjestikuses mängus.

Detroit Red Wings 3 - 4 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Danny DeKeyseri tagasi saanud Red Wings lasi viimaste minutitega käest 3-1 eduseisu ning Nathan MacKinnon aitas Avalanche'il lõpetada kodust eemal olnud kaotusteseeria. Jared Bednari meeskond mängis tänavu juba viiendat korda järjestikustel õhtutel ning teine mäng õnnestus võita esimest korda.

New York Rangers 3 - 0 Ottawa Senators (tipphetked)

Rangers kasvatas Henrik Lundqvisti karjääri 63. nullimänguga koduse võiduseeria kuue peale. Rootslane sai üsna kerge tööpäeva, lõpetades 20 tõrjega. Väravate eest hoolitsesid Kevin Hayes, Michael Grabner ja Mika Zibanejad.


Anaheim Ducks 3 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Pardid ratsutasid John Gibsoni kukil võiduni. 24-aastasest puurivahist sai klubi ajaloos esimene, kellel kirjas rohkem kui üks 50 tõrjega mäng. 50-st 23 tegi ta viimasel kolmandikul. Kaks väravat saadi ülekaalust. Enne seda oli meeskonnal kogu hooajaga neid kokku vaid kaheksa tulnud.



Kommentaarid