Oilersi hävitanud Blues kerkis liiga liidriks

Ameeriklaste tänupüha, mida tähistatakse iga novembri neljandal neljapäeval, on omamoodi esimene verstapost NHL-i hooaja käigus. Selleks ajaks on veerand mängudest mängitud ja aeg on esimesteks järeldusteks. Praeguse seisuga on vahefinišit võitmas St. Louis Blues, kes kerkis Edmonton Oilersi vastu saadud suure võiduga liiga liidriks.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Blues sai pärast 2011. aasta märtsi esimest korda kirja vähemalt kaheksa väravat ning võitis 8-3. Pooled väravatest tulid viimasel kolmandikul, kui Oilers näiliselt täielikult käega mängule lõi.

Vladimir Tarasenko ja Brayden Schenn lõpetasid mõlemad 2+2'ga. Venelane jõudis karjääri kolmanda kaklusega Gordie Howe kübaratrikini.


Nelja punktiga tuli mängult ära ka Jaden Schwartz, kes tänavuse hooaja jooksul vaid neli korda punktideta jäänud.

Väravateni jõudsid veel Dmitri Jaškin, Scottie Upshall ja Paul Stastny. Jake Allen tegi võitjate väravas 26 tõrjet.

Esimese kahe kolmandikuga 14 pealeviskeni jõudnud Oilers pani viimasel 15 ja sai ka mõned tabamused. Väravate autoriteks Milan Lucic, Leon Draisaitl ja Darnell Nurse.

"Jäime igas mänguelemendis teiseks ja olen väga-väga mures seoses sellega, kuidas mõned indiviidid täna mängisid," ütles pärast matši Oilersi peatreener Todd McLellan, lisades et oma kolme klubi juures veedetud aasta jooksul pole ta kaitsjate poolt hullemat tegutsemist näinud.

McLellani meeskonnale läks viimase kuue kohtumise peale kirja viies kaotus. Blues sai samal ajal kolmanda järjestikuse võidu. Kodujääl on tänavu kümnest matšist võidetud kaheksa. Hoogsalt on liigutud vaatanata sellele, et Jay Bouwmeester alles nüüd oma hooaja debüüdi tegi.


Blues kerkis 33 silma peale, mis annab liigatabeli tipus ühepunktilise edu Tampa Bay Lightningu ees. Mike Yeo meeskonnal on aga kaks mängu rohkem peetud.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 5 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks jätkab võõrsil mängimise nautimist. Kümne kodust eemal peetud mängu peale on teenitud seitse võitu. Seekord tuli see kahe väravaga lõpetanud Brock Boeseri juhtimisel. Flyers on kaotanud viis järjest ja viimasest kümnest seitse.

Dallas Stars 3 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Tasavägises mängus toimus pööre teise kolmandiku lõpus, kui Shea Weberita mänginud Canadiens tänavu juba üheksandat korda lasi ühe minuti jooksul kaks väravat. Stars teenis kümne kodumängu peale kaheksanda võidu. Kodupubliku ees on endale lastud vaid 1.80 väravat mängus, mis on liiga parim näitaja.

Kommentaarid