Mumps on taas liikvel, viis Canucksi meest haigestusid

Paar hooaega tagasi NHL-i mängijate hulgas suure ringkäigu teinud mumps on taas liikvel. Vancouver Canucks teatas, et viiel meeskonna mängijal on mumpsi sümptomid. Kardetakse uut mumpsi puhangut, mis playoffide võidujooksu veelgi segasemaks teeks.

(foto: supervancouver.com)
Haigussümptomitega mängijad on pandud garantiini ning Rogers Arena riietusruumis on läbi viidud desinfitseerimine.

"Võtame seda väga tõsiselt, arvestades kuidas mumps võib levida," teatas klubi peamänedžer Jim Benning. "Praegusel hetkel on testide tulemusena kindel, et Troy Stecher on haigestunud. Chris Tanevil, Nikita Trjamkinil, Mike Chaput'l ja Markus Granlundil on kõigil sümptomid. Järgmine kõiki suuniseid ennetamaks haiguse levikut."

Canucks naaseb täna oma puhkenädalalt, olles playoffidest kuue punkti kaugusel. Viiest mängijast neli on tänavu meeskonna eest keskmiselt mänginud vähemalt 16 minutit ehk ilma pole jäädud niisama kohatäitjatest, vaid väga olulistest meestest.

Hooajal 2014/15 nakatus mumpsiga mitukümmend mängijat. Lisaks paar kohtunikku ning mõistagi polnud haiguse eest kaitstud ka abipersonali liikmed.

Kardetakse, et tunamullune olukord kordub. Kui Arizona Coyotes teatas enne eilset mängu Dallas Starsiga, et Mike Smith jääb haiguse tõttu kohtumisest eemale, siis läksid kohe liikvele mumpsijutud. Klubi sõnul aga Smithi siiski see haigus ei paina.

Endale pidevalt terviseprobleeme ligimeelitav Beau Bennett on igal juhul kindel, et mumpsi ta jälle kuidagi saab.

Kommentaarid