Wildi rekordiline võõrsilmängude punktiseeria katkes Calgarys

Viimati võõrsil normaalajaga 29. novembril kaotanud ja kodust eemal 14-mängulise punktiseeriaga uue klubi rekordi püstitanud Minnesota Wildil 15 peale seda kasvatada ei õnnestunud. Calgary Flamesile jäädi alla 1-5. Devan Dubnyk lasi tänavusel hooajal esimest korda üle nelja värava.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Veidral kombel lasi Dubnyk viimati viis väravat täpselt aasta tagasi, samuti oma esimeses Tähtede mängu järgses matšis. Õuduste õhtu Calgarys algas ka päris kiirelt, kui Alex Chiasson ja Sean Monahan kaheksa minutiga 2-0 tegid.

Külalised said mängu tagasi teisel kolmandikul. Jason Zuckeri värava juures söödu kirja saanud Mikael Granlund kasvatas karjääri pikima punktiseeria 11 peale. Tegu on ühtlasi ka klubi rekordiga ning hetkel liiga pikima aktiivse seeriaga.

Paraku ei jagunud teist õhtut järjest mänginud Wildile viimaseks kolmandikuks enam jalgu. Monahan sai seal tehtud tabamusega kirja hooaja esimese kahe väravaga mängu, täpne oli ka Deryk Engelland ja lõppskoori vormistas Michael Ferland.

"Nad mängisid meist paremini," ütles pärast matši Wildi boss Bruce Boudreau. "Viimasele kolmandikule vastu minnes, arvasin et meil on veel võimalus, aga nad tulid perioodile võimsalt peale, mis on tavaliselt meie leivanumber ja me ei suutnud tööd lõpule viia."

Boudreau meeskonnale jäeti viimasel perioodil vaid kuus väravale läinud pealeviset ja kokku 29. Flames sai Dubnykist viis tükki mööda 36 üritusega.


Wild on kahe meeskonna võrdluses kogunud 16 punkti rohkem, aga huvitaval kombel võitis tänavu kõik kolm omavahelist kohtumist hoopis Flames. Enne eilset oli kirjas üks 1-0 võit ja üks 3-2 karistusvisetega saadud tulemus.

Teised kohtumised

Washington Capitals 5 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

Brad Marchandi kaks ülekaalu väravat tõid Bruinsi 0-2 pealt tagasi, kuid lõpuks siiski häviti. Nicklas Bäckström hullas 1+2'ga. Capitals kasvatas koduse punktiseeria kümne mängu peale. Bruins pole alates 2014. aasta sügisest Washingtonis võitnud. Kirja läks kaheksas järjestikune kaotus.

Los Angeles Kings 5 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Pealevisetega 40-22 üle olnud Kings võttis mängleva kergusega järjekordse võidu.  Marian Gaborik avas skoori juba avaminutil, Jeff Carter lõpetas kahe tabamusega ning Peter Budaj sai oma hooaja kuuenda puhta paberi.

Kommentaarid