Tampas algas uus ajastu Kutšerovi kübara ja suure võiduga

Tampa Bay Lightning pidas läinud ööl pärast Ben Bishopi lahkumist esimese mängu ja vähemalt algus tundub paljulubav. Kodus võeti vastu Ottawa Senators ning Nikita Kutšerovi kübaratriki toel lahkuti mängust 5-1 võiduga. Säras ka Bishopilt mantli üle võtnud Andrei Vasilevski.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Vasilevski esimene ametlik mäng Lightningu esikindana lõppes 39 tõrjega. Nende hulgas oli ka üks megatõrje, mis meeskonda avakolmandikul pinna peal hoidis.


Senators oli Kyle Turrise ülekaalu väravast sel hetkel 1-0 ees ja kaheväravaline kaotusseis võinuks kodumeeskonna moraali juba päris alla lüüa. Lisaks Bishopile tuli eile hüvasti jätta ka Brian Boyle'iga, kes saadeti AHL-i ühe parima väravaküti Byron Froese ja tingimustega drafti 2. ringi valiku eest Torontosse.

"Kõik mõistavad, et see on hooaja osa," märkis pärast mängu vahetustehingute kohta Kutšerov. "Peame jätkama oma mängu mängimist. Meil on peamänedžer, kes selle eest hoolitseb. Meie tööks on mängida hokit."

Kutšerov sai kirja oma karjääri teise kübaratriki. Kõik väravad tulid teisel kolmandikul, kõik ülekaalust ja kõik põhimõtteliselt samamoodi.


Venelase šõu algas pärast Brayden Pointi viigiväravat.

Viimasel kolmandikul sai Kutšerov endale Braydon Coburni värava juures veel ka söödupunkti kirja. Ühes kohtumises tehtud kolme ülekaalu kolliga kordab ta 1992. aastal Chris Kontose poolt püstitatud klubi rekordit.

Teist õhtut järjest mänginud senaatorite puuri valvas Mike Condon. Kirja jäi 29 tõrjet.


Enne mängu sai ühe vahetustehinguga hakkama ka Senators. Kogu senise karjääri Vancouver Canucksi särki kandnud Alex Burrows oli nõus pealinna üle kolima. Vastassuunas rändas mulluse drafti 2. ringi mees Jonathan Dahlen, kes kodumaal hetkel möllamas isegi uhkema hooga, kui praegune NHL-i kuumim nimi Filip Forsberg.


Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 4 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Külalised vedas võidule karjääri esimese neljapunktilise esitusega hakkama saanud Aleksandr Radulov. Tema värav algatas viimasel kolmandikul 0-2 kaotusseisust tagasituleku ning järgnesid söödupunktid. Kahe väravaga lõpetanud Max Paciorettyle läks kirja neljas järjestikune vähemalt 30 tabamusega hooaeg. Enne mängu selgus, et Canadiens on Benni vennad lahku löönud. Jordie Benn toodi Dallasest ära ametivenna Greg Pateryni ja drafti 4. ringi valiku eest.


Minnesota Wild 5 - 4 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Wild tuli välja neljast (!) kaotusseisust ja lõpetas kohtumise paari klubi rekordiga. Mitte keegi varem polnud meeskonna särgis kiiremini lisaajaväravat teinud, kui 12 sekundit, mis Mikael Granlundil selleks kulusid. Samuti polnud Wild varasemalt nii kiirelt 40 võiduni jõudnud. Need korjati ära vaid 60 mänguga. Varasem rekord oli hooaja 2006/07 71 mängu.

Kommentaarid