Kehv karistuste surmamine on Starsi playoffide konkurentsist kukutamas

Enamus põhiturniirist on mängitud ja Dallas Starsist on läänekonverentsis vähem punkte kogunud vaid kaks meeskonda. Eelmisel hooajal napilt konverentsi finaalist eemale jäänud meeskond on end kehva karistuste surmamisega playoffide konkurentsist kukutamas.

(foto: dtw.cbslocal.com)
Lindy Ruffi meeskond kaotas teisipäeval kolmanda matši järjest. Need kõik on tulnud ka normaalajaga. Viimasest 11-st mängust on kaotatud kaheksa. Mänguvorm on väga kehv ning suuresti tänu meeskonna suutmatusele vähemuses mängida. Eilne 1-3 kaotus Torontos oli seitsmes järjestikune mäng, kus endale lasti vähemalt üks ülekaalu värav.

Nikita Zaitsevi poolt võrku pandud väravale eelnes veel eriti rumalal kombel lahtiviske ajal Radek Faksa poolt võetus karistus mängu viivitamise eest.

"See iseloomustab kogu hooaega. Kaotame muudkui karistuste võtmise tõttu," ütles pärast kohtumist kaitsja Dan Hamhuis.

Starsi 588-st karistusminutist on tänavu rohkem teeninud vaid kolm meeskonda. Karistuste surmamise edukus 73.3% on liiga halvim.

Meeskonna paljuräägitud väravavahtide tandem Kari Lehtonen-Antti Niemi on tänavu 5 vs 5 mängus esinenud tegelikult väga korralikult (tõrjete efektiivsus 92.8%), aga vähemuses ollakse ülekaalukalt liiga viimased. Nende 81.6% ees on Arizona Coyotes 84.3%-ga.

Võimalik, et probleemides saab taas puurilukke süüdistada, kuigi Ruff on vastutuse enda peale võtnud. Nende lahendamiseks enam väga palju aega pole jäänud. Vaid 28 kohtumist ootavad veel ees ja hooaeg jätkub homme Ottawas seisus, kus playoffid on seitsme punkti kaugusel.

Kommentaarid