Blues vallandas Ken Hitchcocki

Mike Yeo ametiaeg St. Louis Bluesi peatreenerina algab mõned kuud planeeritust varem. NHL-i ühest hinnatuimast treenerist Ken Hitchcockist on saanud tänavune kolmas vallandatud peatreener. Temalt võtab otsa üle just Yeo, kes pidi algselt alles järgmisest hooajast meeskonna peatreeneriks tõusma.

(foto: kmov.com)
Alates 2011. aasta novembrist meeskonda tüürinud "Hitch" on üsna ülekohtuselt vallandatud, kuna meeskonna tänavuse hooaja peamiseks probleemiks võib pidada väravavahtide kehva mängu. Hetkel on Blues tõrjete efektiivsuse osas 88.7%-ga üldse kogu liiga halvim. Ja see ei olnud Hitchcock, kes suvel Brian Elliottist Jake Alleni kasuks loobus.

Allen sai läinud ööl viimase viie kohtumise peale kirja alles esimese, kus teda kehva esituse tõttu enne lõppu pingile ei toodud. Meeskonna varukinnas Carter Hutton alustas paljulubavalt, ent temagi pole suutnud päästa meeskonda kehvast vormist, mis viimase kuue mänguga toonud viis normaalajaga kaotust.

Vaatamata kukkumisele on aga Blues jätkuvalt playoffide kohas kinni, hoides läänekonverentsi viimast piletit.

Hitchcock tõi Bluesile kokku 413-st kohtumisest 248 võitu, mis klubi ajaloo paremuselt teine näitaja. Kogu karjääri peale on tal 1454 mänguga kirjas 781 võitu, mis annab kõigi aegade edetabelis 4. koha.

Varem neli ja pool hooaega Minnesota Wildi tüürinud Yeo peatreenerikarjäär jätkub 349 kohtumise ja 173 võidu pealt.

Sügisel, kui meeskond oli veel kenasti kulgemas, vihjas Hitchcock isegi sellele, et jätkab ka järgmisel hooajal Bluesi peatreenerina, kuid NHL-is võivad asjad väga kiirelt muutuda ja nii on 1999. aastal Dallas Starsi Stanley karikani aidanud treener ametist vaba.

Kommentaarid