Uus ajastu Bostonis algas muljetavaldava võiduga

Kui Boston Bruins jätkab sama vingelt mängimist nagu uue peatreeneri Bruce Cassidy esimeses mängus, siis ei tohiks playoffidesse jõudmisega probleeme tekkida. Vana treeneriga viimastel aastatel kodupubliku ees sageli kahvatult esinenud meeskond oli kindlalt 6-3 üle mullusest karikafinalistist San Jose Sharksist.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Cassidy ametiaja esimene värav tuli eriti kärmelt. David Backes, kes oli Claude Julieni viimastel nädalatel jäänud väga kahvatuks, avas skoori juba 52 sekundiga. Eelmisel hooajal St. Louis Bluesi kaptenina läänekonverentsi finaalis Sharksiga jagelenud mees lisas hiljem värava kõrvale kaks söötu. Ühe kohtumisega tuli sama palju punkte kokku, kui kogu jaanuariga!

Mäng oli alguses võrdne ja ka seis võrdsustus üsna kähku, kui Joe Thornton oma endise klubi vastu skooris, aga vaheajaks sai Bruins endale siiski mugava eduseisu. Lõpuks 1+3 kogunud Patrice Bergeron viis meeskonna uuesti ette ja ülekaalust kasvatas edu David Pastrnak.

Teine kolmandik algas kohe Justin Brauni väravaga ning tundus, et põnevus tuleb mängu tagasi, ent periood lõppes jälle ühe Pastrnaki ülekaalu väravaga ja enne teda oli veel täpne ka Tim Schaller.

Viimasel kolmandikul vahetasid Timo Meier ja Brad Marchand väravaid.

Haigestunud Zdeno Charata mänginud Bruins sai oma 33-st pealeviskest 15 kirja teisel kolmandikul. Sharks jõudis sama arvuni viimase kahe perioodi peale kokku ning jäi lõpuks nende osas alla 26-33.


Thorntoni hooaja neljas värav oli esimene, mille ta tegi mõne väravavahi vastu. Kõik eelnevad kolm olid läinud tühja võrku.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 5 Anaheim Ducks (tipphetked)

Oleks vist pidanud varem Corey Perry põuast kirjutama. Nulliring sai kahe tabamusega murtud ning nende kõrvale mahtus veel ka üks söödupunkt. Meeskonna viiest väravast neli tulid viimasel kolmandikul. Pealevisete osas oldi üle 44-26.

Columbus Blue Jackets 0 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Vahepeal superhoos olnud Ryan Miller murdis isikliku neljamängulise kaotuste jada hooaja kolmanda nullimänguga. See tuli 33 tõrjega. Jackets jätkav lonkamist. Viimasest kuuest on kaotatud neli ja alates hetkest, mil rekordiline võiduseeria katkes on 17-st kohtumisest kaotatud kümme.

New York Rangers 4 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Rangers mängis endale 0-2 kaotusseisust J.T. Milleri kahe tabamuse toel võidu välja. Märkamatult on võidetud neli mängu järjest ja kuus viimasest kaheksast. Samuti on hakanud ka väravad uuesti voolama. Madison Square Gardenis tehti neljandat matši järjest vähemalt neli tükki.

Philadelphia Flyers 1 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Islanders haatas Thomas Greissi 33 tõrje toel viimase 11 mängu jooksul 8. võidu. Flyers on viimase kolme kodumängu peale teinud vaid ühe värava. Selleks oli Wayne Simmondsi ülekaalu tabamus.

Washington Capitals 6 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings suutis päris kaua kaasa jõlkuda, ent lõpuks pidi ikkagi võimule alla vanduma. Capitalsile läks kirja 11. järjestikune koduvõit. Väravate suhe on seeria käigus olnud 56-15. Kümme kodu mängu järjest on tehtud vähemalt viis väravat, millega sai viimati aastatel 1970-71 hakkama Boston Bruins. Mängule tegi piduliku lahtiviske Araabia Ühendemiraatide naistekoondislane Fatima Al Ali.


Florida Panthers 3 - 6 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kaks mängu järjest nulli peale jäänud kuningad avasid väga võimsalt väravakraanid uuesti. Jeff Carter pani 2+2 ning Tanner Pearson toetas teda 1+2'ga. Kodumeeskond sai skoori veidi ilusamaks kahe viimase kolmandiku väravaga.

Ottawa Senators 3 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Senators võitis üle 17 aasta kodus Starsi vastu esimest korda mõne mängu normaalajaga. Dion Phaneuf, kelle Torontost ülekolimistest möödus täpselt aasta, tähistas suurt päeva karjääri teise vähemusest tehtud väravaga ning kaklusega. Starsi muresid täis hooaeg jätkus koomilise omaväravaga.


Toronto Maple Leafs 1 - 2 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

End kaotusseisust lisaajale võidelnud Leafs sai seal külma dušši, kui Vladimir Tarasenko juba 20 sekundiga mängu ära otsustas. Venelane on nüüd vastasseisus väravani jõudnud viis kohtumist järjest.


Arizona Coyotes 4 -5 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens tuli 2+2'ga lõpetanud Max Pacioretty juhtimisel raskest seisust välja, kui viimasele kolmandikule mindi 2-3 kaotusseisuga. Kapteni esimene tabamus oli tema karjääri 200. värav. Lisaajal sai otsustavaks Alex Galchenyuki värav.

Colorado Avalanche 1 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Külalised tüüris kahe tabamusega võidusadamasse Patric Hörnqvist. 27 tõrjet teinud Matt Murray jäi hooaja kolmandast nullimängust ilma alles mõned minutid enne mängu lõppu.

Kommentaarid