Aho sikutas esimese kübaratrikiga Hurricanesi õigele rajale tagasi

Tähtede mängu pausile viie järjestikuse kaotusega läinud Carolina Hurricanes, kes jätkuvalt playoffide lootusi hellitab, tegi Sebastian Aho juhtimisel hooaja lõpuosale ideaalse alguse. Kodus alistati Philadelphia Flyers 5-1, Aho sai kirja karjääri esimese kübaratriki.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Patrik Laine on palju tähelepanu saanud, kuid soomlastest on kena debüüthooaega tegemas ka Aho. 2015. aasta drafti 2. ringis valitud ründaja lisas Flyersi vastu kübaratriki kõrvale ka ühe söödu, kergitades nii oma hooaja punktisaagi 30 (15+15) peale.


"Oli hea atmosfääriga, lõbus õhtu," märkis Aho oma suure päeva kohta, pidades aga olulisemaks meeskonna edu. "Kõik kaks punkti on olulised. Kui teed värava, siis on kergem omada enesekindlust tegemaks järgmise."

Ahost sai 19 aasta ja 189 päeva vanuselt Hurricanesi/Hartford Whalersi ajaloo noorim kübaratriki autor. Ta on üle 16 aasta klubi esimene kolme väravani jõudnud kollanokk.

Flyersi vastu saadud võit oli eriti magus veel selle poolest, et just Dave Hakstoli meeskonnale on hetkel kuulumas idakonverentsi viimane playoffide pilet.

Lisaks Ahole said litri 23 tõrjega lõpetanud Steve Masoni selja taha Jeff Skinner ja Justin Faulk. Vaid 15 tõrjet tegema pidanud Cam Ward mängiti ainsat korda üle kümme minutit enne lõppu ülekaalu väravaga.


Veebruar on Hurricanesi jaoks väga oluline kuu. Üheksast kohtumisest kuus on kodupubliku ees ja kindlasti tuleb neist võtta võimalikult palju punkte.

Teised kohtumised

New York Islanders 3 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Saarlased jätkavad imelist tõusu. Konverentsi põhjast on jõutud 11. kohale, playoffidest kolme vähem peetud mängu juures kolme punkti kaugusele. Uue peatreeneri Doug Weightiga on kuuest kohtumisesest võidetud viis. John Carlsoni koosseisu tagasi saanud Capitalsile läks kirja hooaja 11. normaalajaga kaotus. Neist kolm on tulnud just Islandersi vastu.

New York Rangers 4 - 6 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets paneb pärast pausi edasi isegi võimsamalt, kui enne seda. Henrik Lundqvisti õhtu lõpetati vähem kui 25 minutiga ja enne kui kodumeeskond midagi aru sai oli seis 6-0. Seth Jones sai kirja kaks tabamust, Alexander Wennberg toetas teda 1+2'ga. Rangers tegi viimase kolmandiku esimese seitsme minutiga kolm tagasi, aga järgmine tuli alles mängu lõpphetkedel.

Pittsburgh Penguins 4 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Patric Hörnqvist otsustas oma hooaja esimese vähemalt kahe väravaga mängu jätta just endise koduklubi jaoks. Külalistel ei õnnestunud avakolmandikul tulnud eduseisu võiduks mängida.

Montreal Canadiens 5 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

5-0 eduseisu tormanud Canadiensi vedas võidusadamasse Max Pacioretty. Meeskonna kapten sai kirja karjääri kuuenda kübaratriki. Pikalt tagasi oodatud Andrei Markov naasis ühe söödupunktiga.


Detroit Red Wings 3 - 4 New Jersey Devils (tipphetked)

Hooaja alguses kodust eemal kohutav olnud Devils kasvatas võõrsil võiduseeria viie mängu peale kahe Kyle Palmieri ja kahe vähemuse väravaga. Red Wings leiab end viiemänguliselt kaotuste jadalt ning playoffid hakkavad jääma aina kaugemale ja kaugemale.

Tampa Bay Lightning 3 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Lightning jõudis kahe Alex Killorni tabamusega sammu pidada, kuid lõpuks läks siiski Bruins selgelt oma teed. Külalised olid pealevisetega üle 35-21. Viimase kahe kolmandiku arvestuses 31-13. Victor Hedman oli kolme sööduga osaline kõigis oma meeskonna väravates.

Florida Panthers 6 - 5 Ottawa Senators (tipphetked)

Erik Karlsson lõpetas 20-mängulise väravapõua ja Ryan Dzingel panustas kahe kolliga, kuid kõigest sellest jäi võidu saamiseks ikkagi väheseks. Pantheri sai neli väravat kaitsjatelt, neist kaks Michael Mathesonilt. 36 tõrjega lõpetanud Roberto Luongost sai ajaloo viies vähemalt 450 võiduga puurilukk.

St. Louis Blues 3 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jake Allenil lasti üle pika aja üks kohtumine taas lõpuni mängida, aga head nahka sellest endiselt ei tulnud. Jets sai Mark Scheifele ja Blake Wheeleri juhtimisel divisjonirivaali vastu hindamatu võidu. Mõlemad lõpetasid 1+2'ga. Patrik Laine pani võrku oma hooaja 23. tabamuse, kerkides sellega kollanokkade väravaedetabelis uuesti Auston Matthewsi kõrvale. Jets on tänavu 16-st mängust, kus Laine skoorinud võitnud 13.

Dallas Stars 6 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Alates 2009. aastast esimest korda avakolmandikul viis väravat lasknud Leafs tegi arvatavasti oma hooaja halvima mängu. Frederik Andersen kestis postide vahel vaid veidi üle 11 minuti. Mike Babcocki meeskond on pärast klubi rekordilist 11-mängulist võõrsilkohtumiste punktiseeriat kaotanud normaalajaga kaks välismängu järjest.

Edmonton Oilers 2 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Connor McDavid oli 14-aastane, kui Oilers viimati Wildist jagu ei saanud. Kohutav algus ja 0-3 taha jäämine kindlustas selle, et võitu otsitakse endiselt edasi. Tyler Graovaci kaks väravat aitasid Wildil kasvatada võõrsilmängude punktiseeria 14 mängu peale.

Arizona Coyotes 2 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Tähtede mängule kolme järjestikuse võiduga läinud Coyotesi ilusad ajad said vaatamata kahele eduseisule taas otsa. Anže Kopitar vedas kaptenile kohaselt omasid 1+2'ga. Võiduvärav tuli eelviimasel minutil ülekaalust Jake Muzzinilt.

Anaheim Ducks 5 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Vigastuse tõttu kolmest kohtumisest puudunud Jakob Silfverberg juhtis vägesid 2+1'ga ning Avalanche'ile anti kaheksas järjestikune kaotus. Viimasest 14-st on võidetud vaid üks. Selle perioodi jooksul on Jared Bednari meeskond ainult kaks korda suutnud kirja saada üle kahe värava.

San Jose Sharks 3 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

1+2'ga säranud Joe Pavelski aitas haid viimase kaheksa mängu peale seitsmenda võiduni. Blackhawks on samal ajal oma viimasest kaheksast võitnud vaid kolm. Kirjas on ka kolm järjestikust normaalajaga kaotust.

Kommentaarid