Canadiens tegi Julienist ühe enimtasustatud peatreeneri

Täna algab ametlikult Claude Julieni teine tulemine Montreal Canadiensi peatreenerina. Kodumängus Winnipeg Jetsi vastu loodab ta oma varasemale meeskonna heaks välja võideldud 72 võidule lisada kohe järgmise. Seda nüüd ka liiga ühe enimtasustatud peatreenerina.

(foto: csnne.com)
Canadiens lõi nädala alguses peatreeneriks toodud Julieniga käed viie aasta peale. Tema ühe hooaja töötasu on viis miljonit dollarit ja sellest rohkem teenivad vaid tõelised supertreenerid.


Kuigi 56-aastase kanadalase võib vist ikkagi ka Mike Babcocki ja Joel Quenneville'iga samasse klassi asetada. Canadiensi peamänedžer Marc Bergevin on teda juba superstaariks kutsunud.

Kuulduste kohaselt oli Bergevin uue treeneri otsingutel ühendust võtnud ka Florida Panthersi poolt vallandatud Gerard Gallantiga, kes varasemalt Montrealis abitreenerina tegutsenud.

Loa Julieniga rääkimiseks sai Bergevin Boston Bruinsilt pühapäeva hilisõhtul, kui Canadiens oli just Bostonis 0-4 kaotanud. Michel Therrien sai vallandamisest teada alles teisipäeval pärast 20-minutitlist vestlust Bergeviniga.

"Me lihtsalt ei mänginud oma mängu," selgitas Bergevin treenerivahetust tutvustanud pressikonverentsil. "Me pole sama meeskond, mis varem. Miski oli puudu ja meeskonna esitus näitas, et miski on valesti ning vaja oli muutust."

Nädal varem Bostonist minema löödud Julien kavatses enda sõnul kevadeni jalad seinale panna, kuid Montreali naasmises oli võimatu keelduda. Suuresti Bergevini tõttu, kellega koos ta läinud sügisel Kanada koondise juures maailmakarikal töötas.

Uue peatreeneri peamiseks ülesandeks on viimases viies mängus kolm korda nulli peale jäänud meeskonna rünnaku taaselustamine. Kaugelt vaadates pole tal aga rivistusele eriti mingisuguseid etteheiteid.

"Arvan, et nad on hea meeskond," tunnistas Julien. "Me kõik teame, et neil on arvatavasti maailma parm väravavaht. Nad on kaitses kindlad. See aga ei tähenda, et meil pole meeskonna paremaks tegemiseks millegi kallal vaja vaeva näha. Ka ründes on palju talenti ja tean, et see on viimasel ajal skoorimise mõttes veidi kokku kuivanud, aga peame kõik need asjad parandama ja see on minu töö."

Julien on seitsmes erinev peatreener, kes Canadiensi juures teise võimaluse saanud. Klubis pole kerge pikalt vastu pidada ja seetõttu on ka Therrieni viieaastane periood osutunud üheks ajaloo parimaks.


Vana treener on kõiki tänades ja edu soovides lahkunud.

Kommentaarid