Bluesi peamänedžer nimetas vallandatud Hitchcocki oma parimaks sõbraks

St. Louis Blues alustab täna koduse mänguga Toronto Maple Leafsi vastu uut ajastut. Esimest korda alates aastast 2011 pole enam meeskonna peatreeneriks Ken Hitchcock. Karmi vallandamisotsuse vastu võtnud peamänedžer Doug Armstrong nimetas minema löödud treenerit oma parimaks sõbraks.

(foto: upi.com)
Alates 2008. aastast St. Louisis töötav ja varem koos Hitchcockiga Dallas Starsi juures olnud Armstrong rõhutas otsust selgitaval pressikonverentsil oma rolli ebaõnnestunud hooajas, olles ilmselgelt löödud.

"See on raske, Ken on arvatavasti minu parim sõber," sõnas Armstrong, kel jagus viis ja pool hooaega meeskonna juures töötanud treeneri kohta vaid kiidusõnu, märkides muu hulgas, et Hitchcock läheb karjääri lõpus kindlasti Kuulsuste Halli.

Kuulsuste Halli kaliibriga treeneriks nimetas Hitchcocki ka Leafsi boss Mike Babcock, kelle sõnul ei pruugi aga 65-aastase kanadalase karjäär sellega lõppeda.

"Ma ei usu, et ta lõpetab karjääri, lihtsalt ei usu seda, keegi võtab ta rõõmuga endale," ütles Babcock, kelle abilisena Hitchcock 2014. aasta OM-il Kanada koondise juures töötas.

Hitchcocki jaoks tuleks karjääri lõpp ka päris halval ajal. Tal on vaid üks võit puudu jõudmaks kõigi aegade edetabelis legendaarse Al Arbouri kõrvale jagama 3. kohta.


Mantlipärija Mike Yeo asub samal ajal lisa otsima 173-le võidule ja seda segaste emotsioonidega.

"Olen siin kindlasti vastandlike emotsioonidega," ütles Yeo pressikonverentsil. "Esimese asjana pean kindlasti tänama Hitchi. Ta oli igapäevaselt minuga suheldes suurepärane, õppisin temalt palju. Olen väga tänulik, seega tunnen end halvasti, et täna siin istun. Ent tean, et pean nüüd tööle asuma. Tegu on tähtsa ametiga ja ma ei kavatse sellesse kergekäeliselt suhtuda."

Lisaks Armstrongile on endale tuhka pähe raputanud ka meeskonna mängijad. Kapten Alex Pietrangelo märkis, et väljakul tuleb mänguplaani paremini täita.

Kommentaarid