Julien langes klubi juhtkonna saamatuse tõttu

Nädala alguses peatreenerit vahetanud Boston Bruins läheb täna uue tüürimehega esimesele mängule, kui kodus võetakse vastu San Jose Sharks. Klubi ajaloo üks edukamaid treenereid Claude Julien on minema löödud, ent künkaid täis hooajas võib süüdistada hoopis peamänedžeri Don Sweeneyt.

(foto: cbc.ca)
Sweeney nimetas meeskonna tänavuste probleemide põhjuseks kompetentse varuväravavahi puudumist.

"Tegu on valdkonnaga, mis meie mängijate grupile pannud tohutu surve," märkis Sweeney väravavahtide seisu kohta treenerivahetust selgitavanud pressikonverentsil.

Julien pidi toimetama valikuga, mis tema käsutusse anti ja see ei olnud kõige parem. Anton Hudobinil on oma head ajad olnud, aga regulaarselt mängis ta NHL-is viimati hooajal 2014/15. Järgmised numbrid Zane McIntyre ja Malcolm Subban on lihtsalt veel liiga rohelised.

Kohutava seisu väravasuul võtab hästi kokku tõsiasi, et Tuukka Raski seljatagust katnud kolmik on meeskonna 26-st võitust kamba peale toonud vaid ühe. See oli jaanuaris karistusvisetega 2-1 Hudobini poolt tema endise koduklubi Carolina Hurricanesi vastu.

Rask on seni meeskonna 55-st mängust kaasa teinud 44 ja näiliselt ülekoormuse all juba kannatamas. Tema tõrjete efektiivsus jäi jaanuaris alla 90% ja selle kuu esimese kahe esituse jooksul pole ta isegi 80%-ni küündinud. Lisaks olevat tal praegu kubemelihasega probleeme.

Vaatamata keerulisele olukorrale on meeskonnale peale pandud suured nõudmised.

"Organisatsiooni ootused pole muutunud, ootame et mängijad pressivad end playoffidesse," ütles Sweeney eesmärkide kohta.

Bruinsit ise praktiliselt kogu karjääri esindanud endine kaitsja on eriliselt välja toonud järgmised kolm kohtumist, mis peaksid andma aimu sellest, kuhu poole liikuma hakatakse. Pärast Sharksi võõrustamist tulevad külla Vancouver Canucks ja Montreal Canadiens.

Uus peatreener Bruce Cassidy plaanib ründekolmikud ümber tõsta ning soovib pealevisetega seoses kvantiteedi asemel näha kvaliteeti.


Väidetavalt lastakse Cassidyl ka hooaja lõpuni rahulikult toimetada ning eduka lõpu puhul võiks temast saada ka püsivalt meeskonna peatreener.

Julien on lahkunud südamliku tänukirjaga ning teda on hakatud seostama Florida Panthersi ning Las Vegase meeskonnaga.


Kommentaarid