Bishop maandus LA-s, Hanzal saadeti Minnesotasse

Pühapäeva õhtul kukkusid mängijateturul kaks väga olulist doominotükki. Juba alates läinud suvest Tampas ühe jalaga uksest väljas olnud Ben Bishop sai endale viimaks uue koduklubi ning "head teed" öeldi Arizona Coyotesi poolt kümme hooaega meeskonnas mänginud Martin Hanzalile.

(foto: us.pressform.com)
Väikese üllatusena jätkab Bishop Los Angeles Kingsi ridades. Kuningad said nädalavahetusel just Jonathan Quicki tagasi, kuid nähtavasti soovitakse end 2012. aasta playoffide MVP järgmise vigastuse eest kindlustada.

Üllatavalt väikseks jäi ka eelmisel hooajal aasta parima väravavahi valimisel ainult Braden Holtbyle alla jäänud ameeriklase hind - Peter Budaj, 2015. aasta drafti 2. ringi valik Erik Cernak ja kaks tagumist drafti valikut, millest üks tingimustega. Koos Bishopiga läks vastu 5. ringi valik.

Tõsi on see, et Bishop pole tänavu olnud samal tasemel, kus varem, ent kui tema lahkumine juba enne hooaega praktiliselt 100% kindel oli, siis saanuks tema eest kindlast suvel palju suurema saagi välja kaubelda. Lightningu peamänedžer Steve Yzerman võib seda kahetsema jääda, kuid tehinguga on ta siiski rahul.

"Benist loobudes vajasime korralikku varumeest, kedagi kes Vasilevskit aitaks. Ta tegi Quicki asendades suurepärast tööd," rääkis Yzerman Budajst, kes sarnaselt Bishopile suvel vabaagendiks saamas. "Soovisime kedagi kogenut Vasilevskiga mängima, aga samas ka kedagi, kes aitaks meil mänge võita ja viiks meid playoffidesse."

Budajl on tänavu 57. stardist kirjas 27 võitu ja seitse nullimängu. Samas usutakse, et tema edu taga on olnud Kingsi mängustiil. Sellele vihjab ka tema tõrjete edukus 91.7%, mis pigem keskpärane number.

Yzerman lisas, et palgalimiidi tõttu pidi Bishopiga seoses lõpuks otsuse ära tegema. Kogu hooaja palgalimiidi piiril tegutsenud klubil on nüüd ligi 5.5 miljoni jagu vaba ruumi. Seda isegi olukorras, kus 20% Bishopi töötasust jäeti veel enda kanda.

Bishop lahkus Lightningu väravavahtide mängude (227), võitude (131), tõrjete (6222) ja nullimängude (17) rekorditega.

Hanzali eest läks mängu hoopiski üllatavalt suur vastukaup. Minnesota Wildi peamänedžer Chuck Fletcher andis viimasel ajal heas hoos olnud ründaja eest ära tänavuse drafti avaringi valiku, järgmise aasta 2. ringi oma ja 2019. aasta tingimustega valiku.

Ülejärgmise aasta valik on 4. ringi oma, aga muutub 3. ringi omaks, kui Wild playoffides ühe ringi võidab ning 2. ringi omaks, kui meeskond alistab kaks vastast.

50% Hanzali suvel lõppevast lepingust jääb veel Coyotesi kanda. Tehingus liikusid kõrvalosadena Ryan White ning tänavu Wildi AHL-i satsi eest 47 mänguga 22 punkti kogunud ründaja Grayson Downing.


Kaugeltki kõik polnud aga Coyotesi poolelt tehinguga rahul. Kapten Shane Doan andis Buffalo Sabresi vastu peetud mängu vaheajal intervjuu, olles selgelt pettunud, segaduses ja ütleks, et ka oma tulevikuga seoses klubist lahkumisele sammu võrra lähemal.


Coyotesil on nüüd suvel drafti esimeses kolmes ringis viis valikut.

Kommentaarid