Oilers üllatas Bruinsit

Äsja viiemängulise välisturnee ajal vaid korra võidurõõmu tunda saanud Edmonton Oilers mängib järgmised poolteist nädalat vaid kodupubliku ees ning seda seeriat alustati üllatusvõiduga. Boston Bruinsist oldi karistusvisetega üle 3-2.

(foto: Jason Franson/The Canadian Press)
Oilersile tiksus Benoit Poulioti näol veel üks vigane mees juurde, aga kõigist raskustest suudeti siiski üle olla. Kohtumist mindi esimest korda juhtima teise kolmandiku keskel, mil Mark Letestu, kelle osalemine mängus samuti kahtluse all oli, skooris meeskonna tänavuse esimese vähemusest tulnud värava.

Bruins tegi teisel kolmandikul palju tühja tööd, aga jõudis siiski ka viigiväravani. Kokku saadi kirja 15 pealeviset ning veidi rohkem kui minut enne viimast puhkepausi viigistas Torey Krug.

Viimasel kolmandikul sai Bruins 13 pealeviset, aga sealgi tuli kaotusseisust välja ronida. Letestust sai üks söötjatest ning Matt Hendricks suunas litri Tuukka Raski selja taha. Rask pole aga oma karjääri jooksul kordagi normaalajaga Oilersile kaotanud ning selle eest, et see seeria kestaks, hoolitses Zdeno Chara.

Ometi aga pidi Rask siiski karjääri viiendas vastasseisus lõpuks kaotust tunnistada. Bruins elas lisaajal üle hilise karistuse, aga ei suutnud oma karistusviskeid realiseerida. Ainsana skooris ruletimängus Jordan Eberle.


38 tõrjega lõpetanud Anders Nilsson on oma viimases kuues mängus üle kahe lasknud vaid korra, Tundub, et Cam Talbot on peagi meeskonna teiseks numbriks vajumas.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 6 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs lasi Mike Babcocki juhendamisel esimest korda ühes kohtumises kuus väravat. Seda pärast varajast Michael Grabneri tabamust, mis meeskonna juhtima viis. Drew Stafford skooris kaks korda ning suurim punktilõvi oli Mark Scheifele 1+2'ga. Jets on nüüd võitnud seitse viimasest kaheksast omavahelisest matšist, nende seas kodus neli järjest.

New York Islanders 2 - 1 (KV) New York Rangers (tipphetked)

New Yorgi derbid kipuvad tavalisel külaliste poolele kalduma, aga nähtavasti aitas Islanderi uus mängupaik seda mustrit murda. Kodumeeskond sai teisel kolmandikul tänu John Tavaresele 5 vs 3 olukorrast juhtima, aga Rangers viigistas kiirelt ning lõpuks mindi karistusviseteni välja. Seal skooris ainsana Kyle Okposo, kelle nimi viimasel ajal üleminekujuttudesse on sattunud.

Anaheim Ducks 1 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Meeskonnad, keda rohkelt suvel tänavuseks finaali vastasseisuks pakuti, tegid igati korraliku playoffide matši, kus kahe peale tuli vaid 55 pealeviset. Neist 33 Ducksi poolt ja omakorda neist 16 teisel kolmandikul, aga seal keeras mängu enda kasuks hoopis Lightning. Jonathan Drouin naases vigastuspausilt väravaga ning pärast Corey Perry viigitabamust vormis ülekaalust lõppnumbrid Jonathan Marchessault. Lightning on alates 2009. aastast Ducksi vastu vähemalt punkti kirja saanud 11. järjestikuses mängus. Nende seas on neli järjestikust võitu.

Kommentaarid