Flyersile kolmas võit järjest

Tundub, et alles paar nädalat tagasi päris masendavalt tegutsenud Philadelphia Flyers on jalad alla saanud. Dave Hakstoli meeskond korjas läinud ööl võõrsil Ottawa Senatorsi vastu oma kolmanda järjestikuse võidu. Viimasest viiest on võite kirjas neli.

(foto: Marc DesRosiers/USA TODAY Sports)
Iroonilisel kombel algas edukas seeria vahetult pärast hooaja esimest Ottawas käiku. Seal jäädi teist mängu järjest nulli peale ning võeti vastu 0-4 kaotus. See aga revanšeeriti nüüd skooriga 4-2,

Flyers kallutas mängu enda poolele teisel kolmandikul. Pärast 1-1 viigiga lõppenud avakolmandikku pandi seal Craig Andersoni väravale 18 oma 33-st pealeviskest ning haarati viimaseks perioodiks eduseis. Jevgeni Medvedevi ning Wayne Simmondsi väravate vahele mahutas end Senatorsi poolt Mike Hoffman.

Seejuures sai 33-aastasest venelasest alates 1989. aastast vanim mängija, kes oma esimese värava skoorinud. Eelkäijaks oli Läti hokilegend Helmut Balderis, kes sai sellega hakkama 37-aastaselt.

Avakolmandikul oli Flyers ette pääsanud tänu Shayne Gostisbehere'i järjekordsele väravale. Viik tuli Zach Smithi poolt.

Viimane periood oli kodumeeskonna parim. Seal tuli Senatorsi 25-st üritusest 12, aga Steve Mason lükkas kõik kindlalt kõrvale. Veidi vähem kui kaks minutit enne lõppu viimistles lõppseisu tühja väravasse tehtud kolliga Sean Couturier. 22-aastane ründaja oli enne mängu kogu aastaga kogunud viis silma. Nüüd tuli ühe matšiga kolm.


Viimase aja kõva tõus on Flyersile taas playoffide lootused tekitanud. Sellega seoses on silmapiiril ka väga tähtis kohtumine. Järgmine matš on New Jersey Devilsi vastu, kes istub Metro divisjonis otse Flyersi nina ees.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Novembris 11 väravaga klubi rekordi püstitanud Matt Duchene kavatseb nähtavasti samamoodi ka detsembris edasi panna. Esimene läks juba kirja. Kokku on 24-aastase ründaja nimel 13 tabamust, mis paneb ta liiga väravaküttide edetabelis jagama 4. kohta.

Montreal Canadiens 2 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kapten Max Pacioretty kinkis Michel Therrienile karjääri 700. mängus võidu. Ameeriklane on alates 2013/14 hooaja algusest enim võiduväravaid kirja saanud mängija. 24 järgneb Aleksandr Ovetškin 22-ga.

Detroit Red Wings 5 - 4 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Red Wings mängis 3-1 edu kaotusseisuks, kuid Sabresit on omavahelistes kohtumistes saatmas omamoodi needus ja nii sai kodumeeskond siiski võidu kätte. Viimasest 15-st Sabresi vastu peetud kodumängust on Red Wings nüüd võitnud 14. Selle kindlustas karistusvisetel ainsana skoorinud Brad Richards. 8-mänguline punktiseeria on alates 2010. aastast Red Wingsi pikim.

St. Louis Blues 1 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Veidralt uimases kohtumises saadi avakolmandikul kahe peale kokku kirja vaid seitse pealeviset. Teise kolmandiku keskel tuli üks skoorimise vahemik (vähem kui minutiga kolm tükki) ja siis uimerdati enamuse ajast uuesti edasi. Nick Bjugstadita mänginud pantrid said St. Louisist üle kuue aasta oma esimese võidu. See tuli tänu Derek MacKenzie kahele väravale. Enne eilset oli tal tänavu kirjas vaid üks koll.

Nashville Predators 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Predatorsi mängijad said taas oma värava muusikaga kõvasti tutvust sobitada. Võit mängiti endale välja neljaväravalise viimase perioodiga, kus Filip Forsberg oli täpne kaks korda. Külalistele jäeti vaid 15 pealeviset. Ise tehti neid 41. Kuigi see ei tähendanud seda, et Pekka Rinne saanuks lulli lüüa.


Chicago Blackhawks 1 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Patrick Kane'i punktiseeria jõudis ülekaalu väravaga 20 mängu peale, ent Wildi kaitse ümberkorraldused kandsid vilja. Ja loomulikult oli see tähtedesse kirjutatud, et Ryan Suter teeb võiduvärava.

Calgary Flames 4 - 3 (KV) Dallas Stars (tipphetked)

Eelmises mängus viimase kolmandiku kolmeväravalise kaotusseisu võiduks vorminud Stars andis selle nüüd ise ära. Flames võidutses sellisest olukorrast esimest korda pärast 2011. aastat. Bob Hartley hoolealused on üsna märkamatult pannud kokku koduse viiemängulise võiduseeria.

Los Angeles Kings 2 - 1 (LA) Vancouver Canucks (tipphetked)

Avakolmandikul Daniel Sedini ülekaalu väravast ette läinud Canucks võitles vapralt, aga nähtavasti oli kumm lõpuks lihtsalt lootusetult tühi. Viimasel perioodil tuli vaid üks Jonathan Quicki väravale läinud pealevise ja kokku jäi viimasest 21-st Kingsi arvele 20. Karjääri kuues lisaajal tulnud värav andis Anze Kopitarile klubi rekordi. Canucksi kaheksa lisaajaga tulnud kaotust on liiga halvim näitaja.

San Jose Sharks 1 - 5 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Mario Lemieux oli värskelt esimest korda oma karjääri lõpetanud ja ennistati mõne nädala pärast juba Kuulsuste Halli, kui Penguins viimati San Josest võidu sai. 1997. aasta oktoobris oldi kodumeeskonnast üle 5-2. Seekord jäeti võõrustajatele isegi vähem rõõmu. Phil Kessel sai esimest korda Penguinsi särgis ühes mängus kirja kaks väravat ning Jevgeni Malkin toetas teda 1+2'ga. Sharks on kümne võiduga üks parimaid võõrsil mängivaid meeskondi, aga nelja võiduga üks halvimaid kodusatse.

Kommentaarid