Rask vedas Bruinsi Montrealis võidule

Oma karjääri jooksul alati Montreal Canadiensi vastu halvasti esinenud Tuukka Rask saab täna tähistada nemesise vastu tulnud harva võitu. Soomlane sai oma karjääri 21. Canadiensi vastu tehtud stardist alles neljanda võidu ning see tuli ka ihu ja hingega välja teenida.

(foto: Paul Chiasson/The Canadian Press)
Canadiens domineeris kohtumist kodujääl täielikult. Avakolmandikul saadi kaks korda rohkem pealeviskeid (14-7) ja ka eduseis. Oktoobris Calgaryst minema löödud Paul Byron sai väravaesisest segadusest enda nimele hooaja neljanda tabamuse.

Ometi ei avanud kolmandiku keskel tulnud Byroni koll väravaluuke. Järgmiseid tabamusi nähti alles viimasel kolmandikul. Vahepeale mahtus mitmeid Raski supertõrjeid ja aeg-ajalt pandi proovile ka teises puuris seisnud Mike Condon. Canadiensi pealevisete ülekaal oli teisel kolmandikul 12-7.

Mängu murdepunkt tuli viimase perioodi kaheksandal minutil. Dennis Seidenberg saadeti vastase kukutamise eest karistuspingile, kuid kodumeeskonna ülekaalu võimaluse tegi väravaks hoopis Bruins. Loui Eriksson skooris mõned sekundid enne karistuse lõppemist oma hooaja 11. värava. Aga see polnud veel kõik! Veidi rohkem kui pool minutit hiljem viis Landon Ferraro külalised juba ette.

Claude Julieni meeskond sai kahest õnnestumisest kõvasti energiat juurde ja kui esimesed kaks kolmandikku mängiti Canadiensi taktikepi järgi, siis viimasel perioodil surusid külalised oma tahtmise peale. Kolmandiku teises pooles tuli ära ka 3-1 tabamus. Patrice Bergeron jättis ühe supervõimaluse realiseerimata, aga kui talle paari hetke pärast uus anti, siis Bruinsi asekapten enam ei eksinud. 30-aastane ründaja hüppas karjääri 576. punktiga (215+261) klubi läbi aegade resultatiivsustabelis 11. kohale.

Canadiensil oli kuus minutit, kopikatega aega oma naha päästmiseks, aga see siiski ei õnnestunud. Katkes 7-mänguline põhiturniiri võiduseeria, mis algas 2014. aasta märtsis Bostonis.


Kahe tulise rivaali jaoks oli see ajaloos 732. põhiturniiril kohtumine. Esimene toimus 91 aastat ja 1 päeva tagasi. Võitis loomulikult Canadiens, skooriks oli 4-3.

Teised kohtumised

Edmonton Oilers 4 - 3 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks mängis end viimasel kolmandikul 0-1 kaotusseisust 3-2 eduseisu, aga neli ja pool minutit enne normaalaja lõppu tulnud Iiro Pakarineni koll viis viimase nelja kohtumise jooksul Oilersi mängu kolmandat korda normaalajast üle. Minut enne lisaaja lõppu hoolitses Taylor Hall selle eest, et see mäng lõppeks sarnaselt eelmistele samuti võiduga. Viimase 15 omavahelise vastasseisu jooksul on see Oilersi jaoks alles 4. võit.

Colorado Avalanche 2 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Kas Beau Bennett päästis Mike Johnstoni töökoha? Enne mängu läksid liikvele sahinad, et selle kohtumise põhjal otsustatakse ära peatreeneri saatus. Bennetti kaks kolli aitasid Penguinsi viimasel kolmandikul 1-2 kaotusseisust välja. Lisaks sai rõõmustada selle üle, et Kris Letang oli alates 1. detsembrist esimest korda uuesti väljakul.

Vancouver Canucks 2 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Pikalt jääkülmana tegutsenud Canucks hakkab kuumaks minema? Pärast masendavat seeriat on kirjas kaks järjestikust võitu. Ees ootab viiemänguline välisturnee ning vanale aastale pannakse punkt ja uut alustatakse koguni seitsmest mängust koosneva kodumängude seeriaga.

Kommentaarid