Holtby vedas Capitalsi järjekordse võiduni

Washington Capitals jätkas läinud ööl oma kena seeriat, mis viimastel aastatel Montrealis püsti pandud. 12. kohtumist järjest korjati vähemalt punkt ära ning saadi kirja kümnes võit. 3-2 tulemusega lõppenud mängus võib selle eest enim tänada Braden Holtbyt.

(foto: Jean-Yves Ahern/USA TODAY Sports)
26-aastane puurilukk lõpetas kohtumise 33 tõrjega, hoides nendega meeskonda kogu kohtumise jooksul pinna peal. Sel nädalal alles esimest korda jääl olnud Capitals ei leidnud õiget rütmi ja piirdus vaid 19 pealeviskega. Tänu väikesele hokijumala kaasabile saadi aga kuues järjestikune võit kätte.

Tom Wilson avas juba 3. minutil mänguskoori ning lisandusid veel kaks T.J. Oshie kolli. Mõlemad üsna kummalised. Pärast Lars Elleri viigiväravat tegi esimene mõnikümmend sekundit enne teise kolmandiku lõppu seisuks 2-1. Nicklas Bäckströmi pealeviskest lendas litter õhku, Mike Condon kaotas selle silmist ning mänguvahend kobistati kuidagi kodumeeskonna puuri.

Teine tuli viimase kolmandiku keskel. Karl Alzner vajutas sinise joone juurest peale ning Oshie õhkõrn puude pettis Condoni täielikult ära. 28-aastasel jänkil on nüüd tänavu kirjas kaheksa kolli ja sellest on Capitalsi ridades parem vaid Aleksandr Ovetškin, kellele Canadiens jättis vaid ühe pealeviske.

Kodumeeskonnale tuli 2-2 viik viimase kolmandiku alguses, kui Barry Trotzi hoolealused hakkasid väga lohakalt ülekaalu mängima. 30 sekundit pärast selle algust skooris Bryan Flynn.


Holtby on seni kogunud 16 võitu, mis on ülekaalukalt liiga parim näitaja. Neist kaheksa on tulnud järjest ja see on uus karjääri rekord. Tema keskmisest sisse lastud väravate arvust (1.96) on napilt parem vaid New York Islandersi Jaroslav Halak (1.93),

Teised kohtumised

New York Rangers 1 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Pärast eelnevat ilusat seeriat on Antti Raanta nüüd kodupubliku ees normaalajaga kaotanud kaks matši järjest. Avalanche'il piisas tema selja taha kahe toimetamiseks vaid 18-st pealeviskest. Madison Square Gardenist on Avalanche'i jaoks saanud omamoodi kindlus. Viimasest kaheksast külastusest on haaratud seitse võitu.

Carolina Hurricanes 1 - 5 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils korjas ülikindla esitusega oma kolmanda järjestikuse ning viimasest 11-st seitsmenda (!) võõrsilvõidu. 2+1'ga jõudis Mike Cammalleri tänavu viienda vähemalt kolme punktiga mänguni ning nii palju selliseid kohtumisi pole mitte kellelgi teisel kirjas.

Ottawa Senators 4 - 3 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Alguses haigutanud Blackhawks mängis end teisel kolmandikul 5 vs 3 olukorra toel 0-2 kaotusseisust välja, aga ei suutnud oma üleolekut (pealevisked 38-27) maksma panna. Lisaaja alguses saadi esimene rünnakuvõimalus, aga seal kavaldati justkui iseennast üle ning Senators lõpetas lisaminutid 30 sekundiga. Kuldse värava teinud Mike Hoffman läks õhtule 2+1'ga. Kolm punkti teenisid ka Erik Karlsson (kõik söödud) ja Bobby Ryan (1+2). Blackhawksi poolelt jätkas Patrick Kane 1+2'ga oma müstilist punktiseeriat ning samad numbrid pani kokku ka 3-3 viigivärava autor Artemi Panarin.

Detroit Red Wings 5 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Viimasel ajal kodust eemal palju väravaid lasknud Coyotes ei saanud ka siin punni ette. Juba avakolmandikuga tuli kolm tükki ja üks neist läks Mike Smithi selja taha poole väljaku pealt. Kapteni Shane Doanita tegutsenud Coyotes sai teisel kolmandikul kiirelt ühe tagasi, ent tagasitulek kordagi reaalseks võimaluseks ei muutunud.

Nashville Predators 1 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Predators jäi punktideta vaatamata sellele, et pealevisete osas oli ülekaal 33-16. Panthers murdis kaotuste jada, mis oli Nashville'is kestnud alates aastast 1999. Kohtumist nõrgalt alustanud Pekka Rinne (väravad tulid tuppa esimese 11 pealeviskega) sai viimase paari päeva jooksul enda nimele teise müstilise tõrje.


Minnesota Wild 1 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs ähkis ja puhkis, kuid jäi lõpuks pika ninaga. Mõned minutid enne lõppu suudeti kohtumise keskel Matt Dumba ülekaalu väravaga tulnud Wildi edu kustutada, ent omakorda kustutati ka see ära, sest tuvastati tsooni viga. Devan Dubynik sai 28 tõrjega hooaja neljanda nullimängu, mis kogu liiga parim näitaja.

Vancouver Canucks 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Esimesel minutil kaotusseisu jäänud Stars jõudis Canucks vastu 10. järjestikuse võiduni. Tegu hetkel kõigi meeskondade peale pikima aktiivse võiduseeriaga. Canucks, kes teatas kolmapäeval, et Brandon Sutter jääb 4-6 nädalaks laatsaretti, sai Kari Lehtnoneni väravale vaid 16 pealeviset. Külalised kogusid neid 34.

Kommentaarid