McDavidi tagasi saav Oilers võib lootusrikkalt uude aastasse vaadata

Kui Connor McDavid novembri alguses viga sai, siis lükkasid paljud automaatselt Edmonton Oilersi playoffidesse tagasi kerkimise (vähemalt) aasta võrra edasi. Ent meeskond on keerulise perioodi edukalt üle elanud. McDavid on peagi väljakule naasmas ja playoffide lootused täitsa elus.

(foto: Andy Devlin/Getty Images)
Oilersi fännid said eelmisel nädalal varajase jõulukingi, kui McDavid trennis uuesti jääl oli. Koosseisu tagasi pääsemine on veel välistatud, aga usutavasti ei jää see väga kaugele tulevikku. Juba see on iseenesest hea uudis. Kuid meeskonna toetajaskonna jaoks oli kindlasti meeldiv ka see, kuidas imelapseta hakkama saadi.

McDavidita on Oilers 22-st matšist võitnud kümme ja noppinud paarist kohtumisest veel eluks vajalikke punkte. Lisaks on temata kokku pandud 7-mänguline kodune võiduseeria, mida nähti viimati kuldsetel 80ndatel. Todd McLellani meeskonna hooaega jätkub tuleval ööl Vancouveris seisus, kus automaatsest playoffide kohast on puudu vaid kolm punkti.

Raskel ajal oli vaja kangelasi ning Oilersi õnneks oli neid rohkem kui üks. Meeskonna liider Taylor Hall, kes ise mullu pikaks ajaks laatsaretti lendas, on tänavu 35 mänguga kogunud 39 silma (15+24). Seda on juba ühe võrra rohkem, kui kogu eelmise hooaja peale kokku, mil ta käis jääl 53 matšis.

Seejuures ei ole Hall ainus Oilersi mängija, kes seni kogunud keskmiselt vähemalt ühe punkti mängu kohta. Tänu McDavidi vigastusele oma võimaluse saanud Leon Draisaitl on sellest mõlema käe ja ka jalgadega kinni haaranud. Sakslase poolt on 25 kohtumisega tulnud 30 silma (9+21). Oilers on liiga liidri Dallas Starsi kõrval ainus meeskond, kellel keskmise punktisaagi TOP 5-s kaks mängijat!

Kõva panus on tulnud ka postide vahelt. Anders Nilsson tõi meeskonnale detsembri alguses viis järjestikust võitu, tõrjudes 92.7%-lise efektiivsusega. Varumehe esiletõus pani särtsakamalt liigutama ka Cam Talboti, kes ise sel kuul kolmest kohtumisest meeskonnale teeninud kaks võitu. Nende hulgas on 47 tõrjega esitus Boston Bruinsi vastu, mis oli nii tema karjääri tippmark kui ka klubi jaoks alates 1996. aastast esimene Bostonist saadud võit.

Edukas jõulukuu on Oilersi võiduarve kasvatanud 15 peale. Eelmisel hooajal jõuti selleni alles veebruaris! Üle pika aja on meeskonnal uuel aastal reaalselt võimalus lüüa kaasa playoffide võidujooksus ning McDavidi tagasi saamine kasvatab esimeste hulgas üle finišijoone jõudmise tõenäosuse päris heaks. Sel juhul saab vabaks ka veidrast staatustest, mille kohaselt on klubi viimane playoffide kohtumine kümne aasta tagune finaalseeria matš.

Kommentaarid