Aleksandr Sjomin siirdub KHL-i

Taas võib ühe eksperimendi ebaõnnestunuks lugeda. Suvel Montreal Canadiensiga liitunud Aleksandr Sjomin ei pidanud klubis isegi poolt hooaega vastu. Nädala alguses lõpetati venelase leping ning teda ootavad nüüd ees KHL-i piimajõed ja pudrumäed.

(foto: cbc.ca)
31-aastase ründaja uueks koduklubiks saab Magnitogorski Metallurg. NHL-is 2006. aastal debüteerinud Sjomin mängis KHL-is ka 2012/13 hooaja tööseisaku ajal. Nižni Novgorodi Torpedo eest läks siis 20 matšiga kirja 17 punkti.

Washington Capitalsi kunagine drafti avaringi valik vedas siis hea hoo üle ka ookeani taha, kus tuli tema karjääri kolmas hooaeg, mille käigus kogus ta vähemalt punkti mängu kohta. Alates 2013. aasta sügisest on aga kõik Sjomini jaoks aina halvemaks läinud.

Mullu sai venelane jääle vaid 57 põhihooaja kohtumises ning nendega tuli ainult 19 silma. Selle järgselt ostis Carolina Hurricanes suvel tema lepingu välja. Canadiens pakkus õlekõrre, ent Sjomin ei suutnud seda ära kasutada. 15 mänguga jäi kirja 1+3. Ainsaks tabamuseks 20. oktoobril St. Louis Bluesi vastu sündinud värav.


Tõenäoliselt on kunagise 40 värava mehe jaoks sellega NHL-i karjäär ka lõppenud. Kuigi tema agent Todd Diamond on märkinud, et leping Metallurgiga saab olema vaid kuni hooaja lõpuni. Võimalik, et suvel asutakse veel suurt kala püüdma.

Kommentaarid