Bernier Calgarysse?

Jonathan Bernier tegi lõppeval nädalal NHL-is oma tagasituleku, ent asjad läksid edasi sealt, kus need enne AHL-i siirdumist pooleli jäid. Hooaja kümnendast stardist tuli kümnes kaotus. 27-aastase tulevik Torontos on süsimust ja see annab ainest kuulujuttudeks. Teda tahetakse paari panna Calgary Flamesiga.

(foto: Tom Szczerbowski/USA TODAY Sports)
Flames on viimasel ajal superhästi mänginud, aga väravavahid on meeskonna jaoks selgelt probleemiks. Näiteks tõrjete efektiivsuse osas on Flamesist halvem vaid Carolina Hurricanes. Nii Karri Rämö kui Jonas Hiller on oma lepingute viimase aasta peal ja kumbki pole end tõestanud väravavahina, kellega klubi võiks edasi minna.

Samuti läks aia taha kõrgelt hinnatud Joni Ortio testimine, kui soomlane lasi oma kahe stardi jooksul kokku kümme väravat. 24-aastasena on ta nähtavasti veel esikinda haaramiseks ebaküps.

Kõige selle põhjal ongi õhku paisatud Bernier'ga seotud jutud. "Calgary Flames on rääkinud tema lepingu ülevõtmisest. Nad vajavad järgmiseks hooajaks väravavahti. Enamvähem kõigil, kes organisatsioonis on, saab leping läbi või nad on vigastatud," tunnistas sel nädalal klubi asjadega hästi kursis olev ajakirjanik Eric Francis.

Klubivahetus võiks ka Bernier'le endale hästi istuda. Tema viimane võit on pärit 5. aprillist ning eelmise normaalajaga tulnud võidu leiab alles 3. märtsist. Kunagine drafti avaringi valik vajab hädasti uut algust, mis võiks tema enesekindluse ja eelneva taseme taastada.

Iseenesest pole ta ju paha vaht. Enne tänavust hooaega olid karjääri numbriteks 168 stardiga 76 võitu, tõrjed 91.6% ja keskmiselt sisse lastud väravate arv 2.63.

Kommentaarid