Pascal Dupuis paneb lõplikult kepi nurka

Viimased kolm hooaega erinevate traumade küüsis olnud Pascal Dupuis teatas, et nüüdseks on tema karjäär lõplikult läbi. Pittsburgh Penguinsi ründajal lõi uuesti välja veretromb, mis tema mulluse hooaja lõpetas ning konditsioon muutus eluohtlikuks.

(foto: cbc.ca)
Väidetavalt tundis 36-aastane mängumees eelmisel nädalal San Joses mängides rinnus valu ja siis tuli ka lõplik otsus, olgugi et ta tegi pärast seda kaasa veel kaks kohtumist.

Dupuis teatas eile Penguinsi kodulehe vahendusel: "Oli väga raske teha kõrvale astumise otsus. Minu abikaasa ja neli last on alati olnud mu esimeseks priorideediks ning selle konditsiooniga mängimine oli meie jaoks pidevalt mureallikaks. Soovin tänada oma meeskonnakaaslaseid ja Penguinsi organisatsiooni vankumatu toetuse eest, mida selle keerulise aja jooksul pakuti."

2009. aastal Penguinsiga Stanley karika võitnud ründajal diagnoositi esimest korda veretromb 2014. aasta alguses pärast põlvevigastust. Järgmiseks hooajaks oli ta uuesti rivis, kuid novembris tuli sama diagnoos.

"Ma pole varem näinud meest, kes nii sihikindlalt mängida soovib ja oma meeskonda aidata tahab. Kahjuks jõudsime aga punkti, kus tema tervise huvides ei saa me seda talle enam lubada," rääkis klubi peamänedžer Jim Rutherford.

Karjääri lõpuks kogunes Dupuis'l 871 põhihooaja mänguga 409 punkti (190+219) ja palju lõbusaid hetki.


Lisaks Penguinsile esindas ta ka Minnesota Wildi, New York Rangersit ja Atlanta Trashersit.

Kommentaarid