Sullivan alustas Pittsburghis kaotusega

"Väga tihti ei ole probleemide taga treenerid vaid hoopis mängijad." - need on Aleksandr Ovetškini sõnad enne läinudöist Washington Capitalsi mängu Pittsburgh Penguinsiga, kes tegi uue peatreeneri Mike Sullivaniga esimese kohtumise. Treener on uus, aga mängijad samad ning esimene tulemus läks samuti tuttavasse auku.

(foto: Twitter @washcaps)
Capitals võitis mängu kindlalt 4-1. Kodus mänginud Penguinsi ainsaks tabamuseks jäi Jevgeni Malkini hooaja 14. koll. Selleks hetkeks olid aga Nicklas Bäckström ja John Carlson külalised juba 2-0 ette viinud.

Pärast väravateta teist kolmandiku panid kohtumisele punkti kaks T.J. Oshie kolli. Marc-Andre Fleury läks koju 30 tõrjega, tõrjete efektiivsuseks vaid 88.2%. Teises puuris jätkas oma oivalisi esitusi Braden Holtby, kes sai enda nimele 44 tõrjet (efektiivsuseks 97.8%).

Holtby on liiga liider nii väravavahtide võitude (19) kui ka keskmiselt sisse lastud väravate (1.87) osas. Alates eelmise hooaja algusest on ta Penguinsi vastu võitnud kuuest mängust neli, lastes keskmiselt vaid 1.33 väravat.

Penguinsi mängijate hinnangul oli esitus Capitalsi vastu korralik, kuid jäädi kiruma kasutamata jäänud võimalusi. Uuesti saab proovida kolmapäeval, mil ollakse külas Boston Bruinsil.


Penguins teatas keset mängu ka ühest vahetustehingust. 36-aastane kaitsja Rob Scuder loovutati 32-aastase sinise joone mehe Trevor Daley eest Chicago Blackhawksile.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 1 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Taas üks kodumäng ja taas üks kaotus Jacketsile. 15-st kodupubliku ees peetud matšist on tänavu võidetud vaid neli. Lightningu vastu jäi eriti valusal kombel vastaste võiduväravaks ka vähemusest tulnud tabamus. Sellega sai viimasel kolmandikul hakkama Brian Boyle.

Boston Bruins 2 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers mängis viimase kolme võõrsilkohtumise jooksul teist korda avakolmandiku 2-0 edu maha, ent pääses seekord võiduga. Lisaaja esimesel minutil skooris Andrej Sekera. Külaliste suurimaks kangelaseks oli aga väravavaht Cam Talbot. 28-aastane puurilukk tegi 47 tõrjega karjääri rekordi. Oilersi viimane Bostonist saadud võit oli pärit 7. novembrist aastal 1996. Kaks võidupunkti aitasid Todd McLellani meeskonna ka playoffide kohale ja hooaja nii hilises faasis pole Oilers selleni küündinud kuus aastat.

Ottawa Senators 5 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Jamie McBain viis Kingsi avakolmandikul ette, aga sõgedas hoos oleva Mike Hoffmani juhtimisel said siiski senaatorid viimase kuue kodumängu jooksul viienda võidu. 26-aastane ründaja lõpetas kolme punktiga (2+1). Tal on tänavu kirjas nüüd 17 kolli ja 13 neist on tulnud viimase 14 mänguga. Mika Zibanejad lõpetas samuti kolme silmaga (1+2) ning Mark Stone'ist sai ühe söödupunktiga klubi ajaloos kiiruselt neljas mees, kes 100 punktini jõudnud. Tal õnnestus see 132 mänguga. Rekordiks on Aleksei Jašini 107.

Detroit Red Wings 1 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Red Wingsi punktiseeria jäi 13 peal pidama väga ootamatul hetkel. Sabresi viimane Detroidist saadud normaalajavõit oli pärit 1994. aastast. Viimase 20 aasta jooksul on neid üldse saadud vaid viis. Külalised keerasid kohtumise enda kasuks viimastel minutitel. Ryan O'Reilly viigitas 4:14 enne lõppu ning Johan Larsson tõi hooaja esimese väravaga võidu.

Kommentaarid