Red Wings jättis hilise tulemisega punktiseeria ellu

Detroit Red Wings on vaikselt Atlandi divisjoni teisele kohale hiilinud ning seda tänu aina pikevale punktiseeriale. Läinud ööl nihutati see kümne mängu peale, kui Nashville Predatorsist lisaajal 5-4 jagu saadi. Veel kümme minutit enne normaalaja lõppu oldi kahega taga.

(foto: foxsports.com)
Red Wings tegi ilusa alguse, aga jäi teisel kolmandikul tagaajaja rolli. Esimese perioodi viimasel minutil sai Brad Richards uue klubi särgis kirja esimese tabamuse. Tehniliselt võttes oli aga tegu Shea Weberi omaväravaga ning 30-aastane kaitsja lammutas pärast seda nii, et kerkis alates 2014. aasta jaanuarist esimeseks kübaratrikiga sinise joone meheks. Seejuures tulid kõik tabamused ülekaalust.

Weber aitas külalised teise kolmandiku alguses viikisadamasse ning vähem kui kaks minutit hiljem viis Viktor Arvidsson Predatorsi juba ka ette. Red Wingsil läks kiirelt kõik allamäge ning selle võttis hästi kokku Weberi teine.


Tomaš Tatar aitas poolteist minutit pärast kummalist väravat Red Wingsi uuesti ühe kaugusele, kuid Weber vormistas viimase kolmandiku üheksanda minuti alguses oma kübara ning näiliselt kindlustas sellega külalistele ka võidu. Dylan Larkin tegi küll kiirelt veel ühe tagasi, kuid võis arvata, et Peter Laviolette'i hoolealused hoiavad edu lõpuni. Ent kaks ja pool minutit enne lõppu saadi õlekõrs.

Ryan Ellis läks karistuspingile ja Justin Abdelkader lisas 16 sekundiga Tatari tabamuse kõrvale Red Wingsi teise ülekaalu kolli. Õigupoolest võiks tabamuse vabalt kirjutada 28-aastase ameeriklase puusa nimele, mis Gustav Nyquisti ürituse Pekka Rinnest mööda suunas.

Lisaaega on Red Wings viimasel ajal kõvasti harjutanud ja selle suhtes kodupublik enam muretsema ei pidanud. Seal sai teisel minutil Nyquist oma värava kätte. Vahetult enne seda oli Predatorsil suurepärane võimalus mäng ära lõpetada, aga kukkus välja nii, et ühest Pavel Datsjukist täitsa piisas kolme ründaja vastu.


Weber on Predatorsi ajaloos esimene kaitsja, kes kübara skoorinud. Larkin kerkis samal ajal hooaja 11. tabamusega kollanokkade arvestuses liidriks. Lisaks on ta +19'ga kogu liiga peale parim +/- arvestuses.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 2 - 1 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Võitluslik mäng, kus avakolmandikul jagati välja 24 karistusminutit, sai päris kummalise lõpu, kui 20 sekundit enne karistusvisete seeriat tulnud Mark Scheifele'i väravat vaadati kümme minutit üle. Capitalsi peatreener Barry Trotz on aga kindlasti tänagi veel valmis kõigile kuulajatele rääkima, et olukorras oli tsooni viga.

Los Angeles Kings 5 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins sai esimese 20 minutiga kirja vaid kolm pealeviset ning aeglasest algusest ei taastudki. Alles 0-3 pealt hakkas midagi õnnestuma. Sidney Crosby hooaja kuues koll tõi külalised viimasel kolmandikul veel ühe kaugele, aga võitu, ega isegi punkti, ei õnnestunud siiski välja pigistada. Milan Lucic lõpetas kahe väravaga ning Jake Muzzin sai kirja 1+2. Samade numbritega oli Penguinsi parim Chris Kunitz.

Ottawa Senators 3 - 2 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Senaatorid tegid sarnaselt Red Wingsile samuti hilise tagasituleku. 11 minutit enne normaalaja lõppu oli seisuks 0-2. Lisajal pani Erik Karlsson kotti hooaja kuuenda tabamuse. Selle kõrvale lisas ta mängu käigus ka kaks söötu. Rootslane, kes öelnud, et temale 3 vs 3 lisaaeg absoluutselt ei istu, on nüüd ka 28 sööduga liiga parim mees.

Carolina Hurricanes 3 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens sai kaks korda juhtida, aga jäi tänavu esimest korda järjestikustes mängudes idakonverentsi vastastele alla. Cam Ward tegi 36 tõrjega supermängu ning Jeff Skinner skooris kaks tükki.

St. Louis Blues 1 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Bluesi mehed läksid pärast avakolmandikku koju ära. Muudmoodi on raske seletada seda, et esimese kolmandikuga tuli 15 pealeviset ning järgneva kahega kokku vaid 13. Kaotusseisust välja tulnud Leafsi kasuks skooris Nazem Kadri kaks tükki. Lisaks leidis 25-aastane ründaja aega karjääri kolmandaks kakluseks. Leafs oli tänavu jäänud viimaseks meeskonnaks, kelle mängijad polnud kaklustes osalenud. Peatreener lihtsalt ei luba.


Philadelphia Flyers 1 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Hooaega kehvalt alustanud kapten vedas Blue Jacketsi võidule. Nick Foglino lõpetas 2+1'ga ning kasvatas sellega hooaja punktisaagi 14 peale. Endise tööandja vastu lõbutses ka Scott Hartnell, kes läks õhtule 1+2'ga.

Minnesota Wild 3 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

11 tõrjet teinud Devan Dubnyk oskas mängu keskel end ühe TV-pausi ajal vigastada, kuid Darcy Kümper aitas 9 tõrjega Wildi klubi ajaloo esimese meeskonna nullimänguni. Külalised jäid pealevisetega rohkem kui kahekordselt alla. Wildile kogunes neid 44.

Vancouver Canucks 0 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Tuukka Rask pidi hooaja kolmandaks nullimänguga tegema vaid 17 tõrjet. Ühtlasi on see soomlase jaoks karjääri esimene võõrsilt Canucksi vastu saadud võit. Canucks on viimase 16 kohtumise jooksul 14 lasknud vähemalt kolm väravat ning võitnud neist vaid kolm.

San Jose Sharks 3 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning tegi täpselt viiendiku oma võimalustest väravateks. Ben Bishopil löödi viimasel kolmandikul kepiga silm katki, kuid sinna võtsid külalised juba suure 4-1 eduseisu. Kaks kolli tuli Nikita Kutšerovi poolt. Sharks sai kõik oma tabamused ülekaalust ning neid võimalusi oli mängu peale tervelt kaheksa.

Kommentaarid