Panthers kerkis Atlandi divisjoni tippu

Paari päeva jooksul on teist korda Atlandi divisjoni liider muutunud. Detroit Red Wings sai mugavat kohta nautida vaid ühe päeva. 3-2 võit Columbus Blue Jacketsi üle aitas nüüd tippu Florida Panthersi, kes on lõpetamas aastat vägeva võiduseeriaga.

(foto: USATSI)
Gerard Gallanti meeskond jõudis Jacketsi vastu kuuenda järjestikuse võiduni. Lõppseis kujunes tasavägiseks, aga üldiselt domineeriti tervet kohtumist. Näiteks sai John Tortorella meeskonna avakolmandikul kirja vaid ühe pealeviske, mis Roberto Luongo väravale läks. Kokku jõuti lõpuks 17 ürituseni.

Panthers kogus ainuüksi avakolmandikuga 19 pealeviset ning oli viie minutiga mängu juhtimas. Aaron Ekblad skooris oma hooaja üheksanda. Kolmandiku viimasel minutil kasvatas edu Aleksander Barkov.

Alles kuu aega tagasi divisjoni viimast kohta vaid kahe punktiga edestanud pantrid võtsid ülejäänud mänguajaks jala gaasipedaalilt ära, ent kulgesid siiski mugava võiduni. Viimasel kolmandikul lisas Barkov oma teise. Jacketsi eest olid täpsed Brandon Saad ja Cam Atkinson.

Panthers on viimasest 15-st mängust võitnud nüüd 12. Samal ajal on Blue Jackets oma viimasest 15-st 11 kaotanud.


Kuna divisjoni tipp on tihe, siis võimalik, et Panthers puksitakse juba täna esikohalt minema. Võistlustules on nii Red Wings kui ka Montreal Canadiens, kes mõlemad ühe punkti kaugusele jäävad.

Teised kohtumised

Ottawa Senators 3 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Senaatorid skoorisid iga kolmandiku lõpus ning on asunud kodu kindluseks vormima. Viimasest kaheksast kodupubliku ees peetud matšist on võidetud seitse. Neist viis on tulnud järjest. Bruinsi kohal on taas mustad pilved. Alates novembri algusest on kirjas esimene kolmemänguline kaotuste jada ning viimase kahe mänguga on Torey Krug ja David Krejci vigastustele kaotatud.

New York Islanders 1 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Jonathan Bernier jõudis viimase nelja stardi jooksul kolmanda võiduni ning Michael Grabner skooris magusalt karjääri 100. värava oma endise klubi vastu. Enne mängu Jaroslav Halaki vigaste meeste nimekirja pannud Islanders sai Bernier väravale vaid 26 üritust. Külalised paugutasid samal ajal vastu 38 tükki.

Dallas Stars 3 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Stars suutis viimaks ometi hooaja kolmandas omavahelises vastasseisus võimu näidata. Pealevisetega oldi 38-22 üle ning Patrick Sharp tähistas 34. sünnipäeva 1+1'ga. Kari Lehtonen sai hooaja esimese puhta paberi pärast mängu, kus ta juba kaheksa minutiga postide vahelt ära kangutati.

Chicago Blackhawks 1 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Karikakaitsja nähtavasti otsustas veidi pikema jõulupuhkuse võtta. Justin Faulk skooris teist mängu järjest tasakaalust ning Corey Crawfordi mängis üle ka Victor Rask. Kodumeeskond sai seisu tasavägiseks alles viimastel sekunditel, mil karjääri 800. mängus osalenud Brent Seabrook väravani jõudis.

Winnipeg Jets 1 - 0 Pittsburgh Penguins (tipphetkel)

Penguins jäi 30 pealeviskega nullile ning mängu otsustas Bryan Little'i karistusvise. NHL-i ajaloos oli varem olnud vaid kaks meeskonda, kes kohtumise karistusviskega 1-0 võitnud. Connor Hellebuyck sai karjääri esimese nullimängu oma 9. kohtumises. Jets on kodus viimasest üheksast võitnud nüüd seitse. Võõrsilt on seevastu viimase 12-ga tulnud ainult üks võit.

Colorado Avalanche 1 - 2 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Avalanche pääses Jerome Iginla karjääri 599. väravast avakolmandikul ette ning jõudis 39 pealeviskeni, kuid sai oma raiskava tegutsemise eest valusa karistuse. Mikkel Bødker skooris lisaajal võiduvärava 43 sekundit enne lõppu. Taanlase jaoks on see hooaja kolmas lisaaja koll, mis juba klubi rekordi kordus.

Anaheim Ducks 4 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Ducks pani ülekaalust kolmest kaks ning lisas veel ka ühe vähemusest tulnud värava. Corey Perry skooris kaks tükki ning tabamuseni jõudis taas ka Ryan Getzlaf. Seekord oli väravavaht vastas ja puha. Kapten sai kirja ka ühe söödu ning see aitas ta karjääri 700. punktini.

Calgary Flames 5 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Flames jõudis 11. järjestikuse koduvõiduni tänu võimsale teisele kolmandikule. Seal keerati Benoit Poulioti väravatega tulnud 0-2 kaotusseis 4-3 eduks. Mark Giordano ja Johnny Gaudreau lõpetasid mõlemad mängu kahe väravaga. Kodus mängimist on kõige rohkem nautimas Gaudreau, kes viimase kümne mängu jooksul kodupublikut rõõmustanud 15 väravaga. Hooaja kogusaagiks on 17 kolli ning 15 neist on tulnud tasakaalust.

Kommentaarid