Canadiens mängis taas viimasel kolmandikul edu maha, Red Wings pikendas punktiseeria 12 peale

Hooaja alguses vaat et alistamatuna tundunud Montreal Canadiens pole viimastes mängudes samasugust hoogu näidanud. Hoopis vastupidi. Järjekindlalt on viimasel kolmandikul ilusat seisu maha mängitud ning see on endaga kaasa toonud neljamängulise kaotuste jada.

(foto: bostonglobe.com)
Canadiens on esimest korda alates 2014. aasta jaanuarist kaotanud normaalajaga neli mängu järjest. Viimase kolmandiku väravate suhteks on 2-7. Detroit Red Wingsi vastu kadus teist õhtut järjest eduseis väga ootamatult.

Kui Boston Bruins röövis selle endale 45 sekundiga, siis Red Wingsil läks vaja 71 sekundit. Justin Abdelkaderi ülekaalu värav ja Darren Helmi mängu teine tabamus kallustasid 1-2 seisu 3-2 peale, mis jäi ka lõpptulemuseks.

Helmi esimene viis kodus mänginud Red Wingsi pärast väravateta avakolmandikku ette. Sellele tuli aga kohe paari minuti pärast vastus Sven Andrighetto poolt. Noor šveitslane on pärast AHL-ist üles toomist 9 mängu käigus skoorinud nüüd neli korda.

Külalised said ette viimase kolmandiku alguses, mil endine Red Wingsi drafti valik Tomaš Fleichmann jõudis oma hooaja kaheksanda tabamuseni. Mängides teist õhtut järjest polnud aga Canadiensil väga palju särtsu alles. Petr Mrazeki väravale läks vaid 25 üritust.

Canadiensi puuris tegi Dustin Tokarski hooaja esimese stardi ning see lõppes 26 tõrjega.


Red Wings pikendas oma punktiseeria 12 mängu peale. Viimati mindi nii pikalt normaalaja kaotuseta 2010. aasta kevadel.

Teised kohtumised

Tampa Bay Lightning 4 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Lightning võttis üsna vähese vaevaga väga olulise võidu. On käes viimane aeg hakata playoffide koha suunas liikuma ning eriti magusad on võidud divisjoni kaaslaste üle. Nikita Kutšerov jõudis kahe väravaga karjääri 100. punktini ja üle pika aja oli Ondrej Palat tagasi väljakul.

Florida Panthers 4 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Panthers pole palju Capitalsi vastu võidurõõmu tunda saanud, aga siin õnnestus vastased tabada halvalt päevalt. Nähtavasti mõjus negatiivselt see, kui kohustuslikku kiirabi personali polnud avavileks kohale jõudnud. Seetõttu lükati mängu algus edasi. Külalised skoorisid alles kaks minutit enne lõppu, kui Aleksandr Ovetškini poolt tuli hooaja 14. koll. Skoori avanud Jaromir Jagr asus karjääri 731. väravaga jagama ajaloo 4. kohta.

St. Louis Blues 2 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Aastaks oli 2005, kui Flyers viimati St. Louisis võidutses. Claude Giroux oli siis alles 17-aastane naga. Nüüd aga möllas kapten 1+2'ga ning Blues sai viimase viie mängu jooksul neljanda kaotuse. Seejuures pole juba kuu aega suudetud kahte järjestikust mängu võita.

Nashville Predators 5 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Predators võttis suurejoonelise kättemaksu paar päeva tagasi Chicagos tulnud kaotuse eest. Esimesed kolm saadi kirja juba avakolmandikuga. Kuid loomulikult kestis vaatamata masendavale esitusele Patrick Kane'i punktiseeria edasi. Ründeäss nihutas selle viimase kolmandiku alguses tulnud väravaga 24 peale.

Winnipeg Jets 6 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kodumeeskond tormas kümne minutiga 3-0 eduseisu, aga ei tahtnud siiski kerget võitu võtta. Noor väravavaht Connor Hellebuyck lasi esimest korda karjääri jooksul rohkem kui ühe värava ning viimasele kolmandikule minnes oli seis uuesti tasavägine 3-2. Ent Jets pidas pingele siiski vastu. Mathieu Perreault lõpetas 1+3'ga ning Drew Stafford ja Dustin Byfuglien 1+2'ga. Jacketsi poolelt sai Alexander Wennberg kirja kolm söötu ja Cam Atkinson kaks väravat.

Calgary Flames 4 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Flames mängis viimasel kolmandikul 2-0 edu maha, ent pääses siiski terve nahaga. Külalistel kaotas Rasmus Ristolainen aru. Noor soomlane kerkis klubi ajaloos esimeseks kaitsjaks, kes ühe kolmandikuga kübara teinud. Viimati nähti liigas ühe kolmandikuga kübara teinud kaitsemeest 1998. aastal. Selleks oli Al MacInnis. Ristolainen, kes kogus hiljuti ühes mängus ka neli söödupunkti, jääb Sabresi resultatiivsustabelis alla vaid Ryan O'Reilly'le. Flames on kodus võitnud nüüd kaheksa mängu järjest. Klubi rekordiks on 10.

Kommentaarid