Stars pigistas pöörasest mängust võidu välja

Kui mõne nädala pärast hakatakse aasta lõpu puhul kokku panema erinevaid edetabeleid, siis läheb parimate mängude esikümnesse kindlasti läinudöine Dallas Starsi ja Carolina Hurricanesi vaheline matš. Stars lasi 4-0 edul ära sulada, kuid hiline tabamus tõi 6-5 võidu.

(foto: foxsports.com)
Stars tegi kohe mängu alguses väravaks mõlemad oma esimesed pealevisked ning lõpetas juba avakolmandiku suure eduseisuga. Superstaarid Jamie Benn ja Tylers Seguin hakkasid väravatega liikuma nelja punkti poole. Seejuures lõpetas Benn juba avakolmandiku kolme silmaga. Meeskonna liidrite kõrval skoorisid ka Patrick Eaves ning Johnny Oduya,

Esimese perioodiga lõppes kohe ka Cam Wardi mäng ära. Hurricanesi esikinnas tõrjus kaheksast pealeviskest vaid neli. Sisse tulnud Eddie Läck sai üsna rahuliku tööpäeva, kuigi ka tema seljatagune määriti kiirelt ära. Pärast 21-aastase kaitsja Jaccob Slavini karjääri esimest kolli, kasvatas Valeri Nitšuškin edu uuesti nelja peale.

Nii mõnigi Starsi fänn võis pärast kahte kolmandikku hakata juba kodu poole kõmpima, kuna 5-1 eduseis näis üliturvaline. Ent viimasel kolmandikul algas Hurricanesi pöörane tulemine. Viik oli käes, kui kolmandikust jäi veel veidi alla seitsme minuti mängida.

Justin Faulk jõudis kahe ülekaalu kolliga klubi kaitsjate hooaja rekordist vaid ühe tabamuse kaugusele. Nende vahele mahtus veel ühe nooruki karjääri esimene koll, kui 22-aastane Phil Di Giuseppe täpne oli ning 5-5 numbrid särasid tablool pärast Jeff Skinneri hooaja kaheksandat tabamust.

5-5 viigi pealt korjas Starsi peatreener Lindy Ruff lõpuks ka Kari Lehtoneni postide vahelt ära. Nii sai Antti Niemi enda nimele haruldase võidu, kui mängus olemise ajal ei pidanud ta tegema mitte ühtegi tõrjet.

Võidus peab tänama Patrick Sharpi. Kohtumise kolme söödupunktiga lõpetanud Victor Rask läks pooleteist minutit enne normaalaja lõppu vastase kukutamise eest karistuspingile ning 19 sekundit enne lõpusireeni puges ülekaalus Sharpi pealeviskest litter Läckist läbi.


Seguin on alates üleeelmise hooaja algusest enda nimele saanud kaheksa nelja punktiga mängu, mis on ülekaalukalt liiga parim näitaja. Järgneb Benn viiega ning seejärel tuleb kolmepealine nelja mänguga seltskond.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 3 - 4 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Kodumeeskond sai ülivaluse kaotuse. Mänguline ülekaal oli tohutu (pealevisked 46-26), aga seda ei suudetud realiseerida ning karistusvisetel polnud Michal Neuvirthil Kyle Okposo vastu suurt midagi teha. Islanders on nüüd ka läbi aegade enim karistusvisete seeriaid võitnud meeskond. 67 järgnevad Pittsburgh Penguins ja Buffalo Sabres 66-ga.


Columbus Blue Jackets 2 - 3 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Kings oleks peaaegu pidanud Flyersiga saatust jagama, kuid läks siiski teisiti. Jeff Carteri hiline tabamus aitas lisaajale ning seal lõpetas mõnikümmend sekundit enne karistusviskeid mängu Alec Martinez. Tema pealevise oli külaliste 41. mis värava peale läks. Kodumeeskond sai neid kirja vaid 23.

Washington Capitals 3 - 2 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Pealevisete lahingu 40-23 võitnud Capitals sai tänu Aleksandr Ovetškini ülekaalu kollile viimaselt kolmandikult lisaajale ning karistusvisete seerias möllasid T.J. Oshie ja Jevgeni Kuznetsov. Capitals on viimasest 11-st omavahelisest vastasseisust võitnud nüüd kaheksa.

Toronto Maple Leafs 3 - 2 (KV) New Jersey Devils (tipphetked)

Devils läks oma esimese väravale lennanud pealeviskega kohtumist juhtima, aga ei suutnud superalgust võiduks vormida. Normaalaja neljast tabamusest kolm sündisid ülekaalust. Viieringiliseks kujunenud karistusvisete seerias otsustas mängu Nazem Kadri.

Florida Panthers 2 - 4 Ottawa Senators (tipphetked)

Logan Shaw karjääri esimene värav viis Panthersi ette ning kodumeeskond sai veel ka teist korda juhtida, kuid Senators kallutas mängu enda poolele kolmeväravalise viimase perioodiga. Mike Hoffman sai alates 21. novembrist oma 10. värava, mis teeb temast selle perioodi peale liiga edukaima väravaküti. Jean-Gabriel Pageau kerkis samal ajal hooaja neljanda vähemusest tulnud tabamusega nende osas liiga liidriks.

St. Louis Blues 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes üllatas särtsaka algusega, minnes avakolmandikul juhtima ning jättes Bluesile vaid kolm pealeviset, aga kodumeeskond võttis hiljem jõuaga oma. Neli väravat tuli pärast kolmemängulist seeriat, kus kokku oldi täpsed üldse vaid kolm korda.

Chicago Blackhawks 4 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Avavärava skoorinud Dennis Rasmussen kerkis tänavu viiendaks omal ajal draftimata jäänud mängijaks, kes väravani jõudnud ja Patrick Kane'i punktiseeria elab endiselt edasi. Asi jäi järjekordselt hilja peale, kuid eks need kõik loevad. Kane skooris poolteist minutit enne lõppu tühja väravasse oma hooaja 17. kolli.

Calgary Flames 4 -  2 San Jose Sharks (tipphetked)

Hullumeelselt, neljaväravalise esimese kolmandikuga, alanud kohtumine on Flamesi jaoks seitsmes järjestikune koduvõit. Sharks on pärast vahepealset ilusat välisturneed taas allakäigutrepil. Viimasest kuuest on võidetud vaid üks ja kirjas on neli järjestikust kaotust.

Kommentaarid